Gebakken zalm met warme couscous
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gebakken zalm met warme couscous

Gebakken zalm met warme couscous is een gezonde en vooral erg snelle maaltijd! Heerlijk fris door de toevoeging van citroen. Binnen een kwartier op tafel.

15 minuten
2 personen

Wij hadden een grote bos dille in de moestuin, om het niet te laten bederven lieten we een bosje dille in olijfolie een aantal weken in onze kelder staan. Met als resultaat een heerlijk geurende dille olie!

Gebakken zalm met warme couscous ingrediënten

Recept gebakken zalm met warme couscous

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 01-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Maak de bosuien schoon en snijd in ringen. Was de cherry tomaatjes en halveer deze.

Rasp de schil en pers het sap uit de citroen. Meng dit samen met de couscous in de middelgrote kom.

Meng er dan een flinke scheut olie doorheen en breng op smaak met peper en zout. Was de verse dille en snijd de helft grof.

Breng water aan de kook in een waterkoker. 

Gebakken zalm met warme couscous
Gebakken zalm met warme couscous

De gebakken zalm met warme couscous afmaken – 10 minuten

Breng de zalmfilets aan beide zijde op smaak met peper en zout.

Voeg een scheutje olijfolie toe aan de middelgrote bakpan en leg de zalm in de koude pan.

Zodra de pan heet is draai je na enkele minuten de zalm om. Op deze manier zal de zalm evenredig verwarmd worden met een perfecte roze zalm als resultaat.

Schenk ondertussen kokend water op de couscous en roer deze los. Dek af met huishoudfolie zodat de stoom de couscous zal garen.

Roer na enkele minuten nogmaals door en voeg dan de gesneden dille toe. Voeg in de laatste minuut de bosui en tomaatjes toe aan de zalm.

De couscous zal na enkele minuten gaar genoeg zijn, serveer warm met de gebakken zalm, bosui en cherry tomaatjes.

Garneer met verse dille, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
420.17 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
22.2 g
3.89 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
23.76 g
5.8 g
Eiwitten
31.55 g
Vezels
4.67 g
Natrium
1021.84 mg
Mineralen
Ijzer
3.66 mg
Calcium
137.9 mg
Magnesium
79.54 mg
Kalium
79.54 mg
Fosfor
339.43 mg
Koper
0.45 mg
Zink
1.6 mg
Jodium
32.28 µg
Selenium
0.78 µg
Vitamines
Vitamine C
35.05 mg
Vitamine D
11.25 mg
Vitamine A
1438.8 mg
Vitamine B1
0.3 mg
Vitamine B2
0.48 mg
Vitamine B6
0.65 mg
Vitamine B12
3.75 µg
Foliumzuur
94.2 µg
Vitamine E
1.1 mg
Vitamine K
225.22 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Gebakken zalm met warme couscous"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.