Ohmydish.nl


Gebakken zalm met warme couscous

Gebakken zalm met warme couscous is een gezonde en vooral erg snelle maaltijd! Heerlijk fris door de toevoeging van citroen. Binnen een kwartier op tafel.

Gebakken zalm met warme couscous
15 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Gebakken zalm met warme couscous

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 zalm filets
  • ongeveer 100 gram couscous
  • flinke handvol cherry tomaatjes
  • 1 citroen (sap + rasp)
  • bosje verse dille
  • 6 bosuien
  • olijfolie of olijfolie met dille*
  • peper en zout naar smaak
Gebakken zalm met warme couscous ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • huishoudfolie
  • waterkoker
  • houten lepel
  • middelgrote bakpan
  • citrusrasp

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

15 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-zalm-met-warme-couscous


Wij hadden een grote bos dille in de moestuin, om het niet te laten bederven lieten we een bosje dille in olijfolie een aantal weken in onze kelder staan. Met als resultaat een heerlijk geurende dille olie!

Voorbereiding -- 5 minuten

Maak de bosuien schoon en snijd in ringen. Was de cherry tomaatjes en halveer deze. Rasp de schil en pers het sap uit de citroen. Meng dit samen met de couscous in de middelgrote kom. Meng er dan een flinke scheut olie doorheen en breng op smaak met peper en zout. Was de verse dille en snijd de helft grof. Breng water aan de kook in een waterkoker.

Gebakken zalm met warme couscous Gebakken zalm met warme couscous

Gebakken zalm met warme couscous afmaken -- 10 minuten

Breng de zalmfilets aan beide zijde op smaak met peper en zout. Voeg olijfolie toe aan de middelgrote bakpan en leg de zalm in de koude pan. Zodra de pan heet is draai je na enkele minuten de zalm om. Op deze manier zal de zalm evenredig verwarmd worden met een perfecte roze zalm als resultaat.

Schenk ondertussen kokend water op de couscous en roer deze los. Dek af met huishoudfolie zodat de stoom de couscous zal garen. Roer na enkele minuten nogmaals door en voeg dan de gesneden dille toe. Voeg in de laatste minuut de bosui en tomaatjes toe aan de zalm.

De couscous zal na enkele minuten gaar genoeg zijn, serveer warm met de gebakken zalm, bosui en cherry tomaatjes. Garneer met dille, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Hele gebraden eend
Volgend recept →
Gratin van aardpeer

Winter recepten

Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.