Voor wie van tuinbonen houdt is deze frisse tuinbonensalade echt heerlijk, het brengt de zomer op je bord. Met citroen en een heerlijke halfharde kaas.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frisse-tuinbonensalade
Wij gebruikten voor dit recept een kaas uit de Franse Pyreneeën, met een mix van koemelk en schapenmelk. Vul een kleine pan met water en breng aan de kook.
Haal ondertussen de tuinbonen uit de peul, dit heet ook wel doppen. Dit kun je het makkelijkste doen door met je vinger de zijkant open te maken en dan druk je de tuinbonen er zo uit.
Kook de tuinbonen gaar in ongeveer 2 tot 3 minuten en plaats ze dan meteen in koud water om het kookproces te stoppen. Nu kun je ervoor kiezen om ze te “dubbel doppen” of niet, oftewel het vliesje eraf halen.
Oftewel het velletje van de mooie groene boontjes verwijderen door ze zachtjes eruit te drukken. Voor deze keer hebben we ze enkel gedopt. Snijd de bosui in dunne ringen en hak de peterselie fijn.
Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap uit de citroen. Meng de citroen zeste en sap met ongeveer 3 eetlepels olijfolie en gehakte peterselie.
Meng hier de gekookte tuinbonen doorheen. Maak de salade af door de kaas in blokjes te snijden en dit toe te voegen. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht voor de zomer. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.