Frisse tuinbonensalade
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Frisse tuinbonensalade vegetarisch

Voor wie van tuinbonen houdt is deze frisse tuinbonensalade echt heerlijk, het brengt de zomer op je bord. Met citroen en een heerlijke halfharde kaas.

15 minuten
4 personen
Frisse tuinbonensalade ingrediënten
Recept frisse tuinbonensalade

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-06-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Wij gebruikten voor dit recept een kaas uit de Franse Pyreneeën, met een mix van koemelk en schapenmelk. Vul een kleine pan met water en breng aan de kook.

Haal ondertussen de tuinbonen uit de peul, dit heet ook wel doppen. Dit kun je het makkelijkste doen door met je vinger de zijkant open te maken en dan druk je de tuinbonen er zo uit.

Kook de tuinbonen gaar in ongeveer 2 tot 3 minuten en plaats ze dan meteen in koud water om het kookproces te stoppen. Nu kun je ervoor kiezen om ze te “dubbel doppen” of niet, oftewel het vliesje eraf halen.

Oftewel het velletje van de mooie groene boontjes verwijderen door ze zachtjes eruit te drukken. Voor deze keer hebben we ze enkel gedopt. Snijd de bosui in dunne ringen en hak de peterselie fijn. 

Tuinbonen doppen
Tuinbonen doppen

Frisse tuinbonensalade afmaken – 5 minuten

Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap uit de citroen. Meng de citroen zeste en sap met ongeveer 3 eetlepels olijfolie en gehakte peterselie.

Frisse tuinbonensalade
Frisse tuinbonensalade

Meng hier de gekookte tuinbonen doorheen. Maak de salade af door de kaas in blokjes te snijden en dit toe te voegen. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht voor de zomer. Eet smakelijk! 

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
313.04 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
11.81 g
1.1 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.88 g
6.77 g
Eiwitten
18.31 g
Vezels
13.14 g
Natrium
166.28 mg
Mineralen
Ijzer
2.73 mg
Calcium
310.9 mg
Magnesium
65.13 mg
Kalium
65.13 mg
Fosfor
366.3 mg
Koper
0.3 mg
Zink
2.11 mg
Jodium
0.13 µg
Selenium
3.05 µg
Vitamines
Vitamine C
99.85 mg
Vitamine D
0.13 mg
Vitamine A
218.98 mg
Vitamine B1
0.29 mg
Vitamine B2
0.5 mg
Vitamine B6
0.2 mg
Vitamine B12
0.38 µg
Foliumzuur
392.2 µg
Vitamine E
0.17 mg
Vitamine K
16.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
4 reacties op "Frisse tuinbonensalade"
Erik zegt op 17-06-2019
Goei initiatief, ben benieuwd naar de feitelijke uitwerking ervan.
Martien Verspeek zegt op 17-06-2019
Is 1 kg tuinbonen niet erg weinig voor 4 personen? Wij gebruiken met ons tweetjes al 2 kg ongedopte bonen.
Ohmydish zegt op 17-06-2019
Hallo Erik, ik neem aan dat je de inspiratie met groenten uit de moestuin bedoeld; Dankje! Ze komen eraan, ben benieuwd wat je ervan vindt en als je nog tips hebt ter verbetering hoor ik het graag. Groetjes
Ohmydish zegt op 17-06-2019
Hallo Martien. Deze salade is een bijgerecht, dus dan is 1 kilo zeker genoeg voor 4 personen. Als je deze salade als hoofdgerecht wilt eten, of als lunch salade bijvoorbeeld dan kun je de ingrediënten verdubbelen. Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.