Voor wie van tuinbonen houdt is deze frisse tuinbonensalade echt heerlijk, het brengt de zomer op je bord. Met citroen en een heerlijke halfharde kaas.
Recept printen Bekijk reacties (4) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frisse-tuinbonensalade
Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Haal ondertussen de tuinbonen uit de peul, dit heet ook wel doppen. Dit kun je het makkelijkste doen door met je vinger de zijkant open te maken en dan druk je de tuinbonen er zo uit. Kook de tuinbonen gaar in ongeveer 2 tot 3 minuten en plaats ze dan meteen in koud water om het kookproces te stoppen. Nu kun je ervoor kiezen om ze te “dubbel doppen” of niet, oftewel het vliesje eraf halen. Oftewel het velletje van de mooie groene boontjes verwijderen door ze zachtjes eruit te drukken. Voor deze keer hebben we ze enkel gedopt.
Snijd de bosui in dunne ringen en hak de peterselie fijn.
Tuinbonen doppen
Maak de salade af door de kaas in blokjes te snijden en dit toe te voegen. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht voor de zomer. Smakelijk!
Frisse tuinbonensalade
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.