Daar zijn ze weer, een geweldig fruit met een heerlijke smaak en textuur. Frambozen natuurlijk, mmm! Frambozen mascarpone taart is perfect voor de zomer.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-07-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng bloem, zout en suiker in de kom van je elektrische mixer, of kneed het deeg met de hand. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan de bloem terwijl je op middelhoge snelheid mengt.
Het deeg zal er kruimelig gaan uitzien, dit is precies wat we willen. Voeg het eigeel en 1 eetlepel ijskoud water toe. Rasp de citroen en voeg toe aan het deeg samen met 1 eetlepel van het citroensap.
Pak het deeg in met huishoudfolie en leg in de koelkast voor ongeveer een uur. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de taartvorm in met boter, dit gaat het makkelijkste met een siliconen kwast en haal het deeg uit de koelkast.
Bestuif je werkblad en deegroller met bloem en rol het deeg uit. Gebruik de deegroller om het deeg naar de taartvorm te brengen en de overstekende randen te verwijderen. Gebruik een vork om gaatjes te prikken in de bodem.
Plaats een rond stuk bakpapier op de bodem van de taartvorm en plaats de blindbakbonen erop. Bak de taartbodem gaar in ongeveer 20 minuten, of totdat deze mooi goudbruin is. Plaats op een afkoel rek en laat de taartbodem afkoelen.
Nu gaan we ondertussen de mascarpone vulling maken. Klop de slagroom tot deze goed stijf is. Gebruik een garde om de mascarpone los te roeren en meng voorzichtig de mascarpone en geslagen room.
Voeg sap van een halve citroen en 4 eetlepels gecondenseerde melk toe. Verdeel de vulling over de afgekoelde taartbodem en laat deze een uurtje steviger worden in de koelkast.
Maak de taart vervolgens af met zoveel verse frambozen als je wilt. Bestuif met poedersuiker en garneer eventueel met munt blaadjes en geniet ervan!
Tip: Je kunt van deze taart ook mini versies maken, op dezelfde manier als onze mini sinaasappeltaartjes recept.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.