Ohmydish.nl


Frambozen mascarpone taart

Daar zijn ze weer, een geweldig fruit met een heerlijke smaak en textuur. Frambozen natuurlijk, mmm! Frambozen mascarpone taart is perfect voor de zomer.

40 minuten 12 personen Taart en cake
Frambozen mascarpone taart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram bloem
  • 80 gram suiker
  • snufje zout
  • 100 gram koude boter
  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel ijskoud water
  • 1 citroen (rasp + sap)
  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 4 eetlepels (gezoete) gecondenseerde melk
  • ongeveer 200 gram frambozen
  • optioneel: muntblaadjes ter garnering
Frambozen mascarpone taart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer met platte menghaak, of kneed met de hand
  • citrus rasp en pers
  • huishoudfolie
  • taartvorm (24 cm)
  • siliconen kwast
  • oven
  • bakpapier
  • blindbakbonen
  • afkoel rek
  • grote kom
  • garde

Bereiden


40 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/frambozen-mascarpone-taart


Frambozen mascarpone taartbodem Frambozen mascarpone taartbodem

Voorbereiding -- 30 minuten + wachttijd

Meng bloem, zout en suiker in de kom van je elektrische mixer, of kneed het deeg met de hand. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan de bloem terwijl je op middelhoge snelheid mengt. Het deeg zal er kruimelig gaan uitzien, dit is precies wat we willen. Voeg het eigeel en 1 eetlepel ijskoud water toe. Rasp de citroen en voeg toe aan het deeg samen met 1 eetlepel van het citroensap. Pak het deeg in met huishoudfolie en leg in de koelkast voor ongeveer een uur.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Vet de taartvorm in met boter, dit gaat het makkelijkste met een siliconen kwast en haal het deeg uit de koelkast. Bestuif je werkblad en deegroller met bloem en rol het deeg uit. Gebruik de deegroller om het deeg naar de taartvorm te brengen en de overstekende randen te verwijderen. Gebruik een vork om gaatjes te prikken in de bodem. Plaats een rond stuk bakpapier op de bodem van de taartvorm en plaats de blindbakbonen erop. Bak de taartbodem gaar in ongeveer 20 minuten, of totdat deze mooi goudbruin is. Plaats op een afkoel rek en laat de taartbodem afkoelen.

Frambozen mascarpone taart Frambozen mascarpone taart

Frambozen mascarpone taart afmaken -- 10 minuten

Nu gaan we ondertussen de mascarpone vulling maken. Klop de slagroom tot deze goed stijf is. Gebruik een garde om de mascarpone los te roeren en meng voorzichtig de mascarpone en geslagen room. Voeg sap van een halve citroen en 4 eetlepels gecondenseerde melk toe. Verdeel de vulling over de afgekoelde taartbodem en laat deze een uurtje steviger worden in de koelkast. Maak de taart vervolgens af met zoveel verse frambozen als je wilt. Bestuif met poedersuiker en garneer eventueel met munt blaadjes en geniet ervan!

Je kunt van deze taart ook mini versies maken, op dezelfde manier als onze mini sinaasappeltaartjes recept.

 

Aangeraden producten (9)


Wat vind jij van dit recept?
9 stemmen
← Vorig recept
Zelf zuurdesembrood maken
Volgend recept →
Chimichurri bbq kipspiesen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.