Tijdens de feestdagen kun je duif meestal zelfs bij de supermarkt kopen. Maak er dan eens deze malse duif met witte wijn-champignonsaus mee!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/duif-met-witte-wijn-champignonsaus
Je kunt de duif op verschillende manieren garen om malse filets te krijgen. De filets zijn vrij klein, dus het beste kun je deze aan het karkas laten zitten terwijl je deze gaat bereiden. Je kunt de duifjes sous vide garen, maar de meeste mensen hebben hier niet de juiste materialen voor. Je kunt de duifjes ook in de pan of in de oven bereiden, of een combinatie daarvan. Als je de duif sous vide wilt garen, doe dit dan ongeveer 3 uur lang voorafgaand aan de bereiding van de saus.
Voor alle manieren bestrooi je de duifjes eerst met peper en zout. Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in kwarten.
Duif met witte wijn-champignonsaus
Voor de manier in de pan voeg je de champignons toe aan de duiven in de pan en bak deze nog enkele minuten mee. Voeg dan ook de spekjes samen met de sjalotjes en knoflook toe en bak nog enkele minuten langer. Draai de duif regelmatig en blus het geheel dan af met witte wijn. Zet het vuur laag en laat dit ongeveer een half uur zachtjes inkoken.
Als je de duifjes sous vide hebt bereid haal je deze uit de zak en kun je deze als je wilt nog even rondom goudbruin bakken.
Haal de duifjes uit de pan en snijd de 4 kleine filets van het karkas en snijd de filets eventueel in plakjes. Serveer met de witte wijn-champignonsaus en pommes noisette of ander soort aardappels en garneer eventueel met peterselie. Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.