Tijdens de feestdagen kun je duif meestal zelfs bij de supermarkt kopen. Maak er dan eens deze malse duif met witte wijn-champignonsaus mee!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt de duif op verschillende manieren garen om malse filets te krijgen. De filets zijn vrij klein, dus het beste kun je deze aan het karkas laten zitten terwijl je deze gaat bereiden. Je kunt de duifjes sous vide garen, maar de meeste mensen hebben hier niet de juiste materialen voor.
Je kunt de duifjes ook in de pan of in de oven bereiden, of een combinatie daarvan. Als je de duif sous vide wilt garen, doe dit dan ongeveer 3 uur lang voorafgaand aan de bereiding van de saus. Voor alle manieren bestrooi je de duifjes eerst met peper en zout.
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in kwarten.
Verhit een flinke klont boter in een grote bakpan op hoog vuur en bak de duiven rondom bruin. Je kunt de duiven nu in een ovenschaal leggen en ongeveer 20 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 170 graden Celsius.
Voor de manier in de pan voeg je de champignons toe aan de duiven in de pan en bak deze nog enkele minuten mee. Voeg dan ook de spekjes samen met de sjalotjes en knoflook toe en bak nog enkele minuten langer.
Draai de duif regelmatig en blus het geheel dan af met witte wijn. Zet het vuur laag en laat dit ongeveer een half uur zachtjes inkoken. Als je de duifjes sous vide hebt bereid haal je deze uit de zak en kun je deze als je wilt nog even rondom goudbruin bakken.
Haal de duifjes uit de pan en snijd de 4 kleine filets van het karkas en snijd de filets eventueel in plakjes.
Serveer met de witte wijn-champignonsaus en pommes noisette of ander soort aardappels en garneer eventueel met peterselie. Eet smakelijk!
Waar kan ik duif kopen?
Duiven zijn vaak te koop bij de poelier en rond de feestdagen vaak ook in de meeste supermarkten.
Waar smaakt duif naar?
Duif heeft een verfijnde wildsmaak, het is niet zo uitgesproken en overheersend als andere wildsoorten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.