Een heerlijk luchtige en licht zoete brioche gevuld met fruit. Met een laagje vijgenjam en verse cranberry's, of gebruik een andere fruitsoort naar keuze!
Tip: dit recept is ook lekker met slagroom en nog meer vers fruit, geniet ervan!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-02-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 3 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-11-2024
Vermeng de warme volle melk, water, suiker en actieve gist en wacht totdat er een schuimlaag ontstaat.
Vermeng ondertussen bloem, boter en zout in de kom van de elektrische mixer. Je kunt het deeg uiteraard ook met de hand kneden.
Voeg het gist mengsel toe tijdens het mengen samen met 1 ei. Blijf mengen totdat er een glad deeg ontstaat, dit duurt een aantal minuten.
Het deeg moet plakkerig en een beetje nat zijn. Dek af met een schone keukendoek en laat op een warme plek rijzen totdat het deeg in volume verdubbeld is. Dit duurt ongeveer anderhalf uur.
Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en plaats hier het deeg op. Het deeg zal zacht zijn, maar dit maakt brioche juist zo zacht en luchtig van smaak.
Je kunt eventueel bloem toevoegen als je een vaster deeg wilt, maar dan zal het brood ook vaster van smaak worden.
Gebruik je handen om het deeg platter te maken zodat het een grote plak zal worden. Maak deze niet te dun en smeer hier dan een laag vijgenjam over.
Verdeel dan een handvol cranberry's en een handvol blauwe bessen over het deeg.
Rol het deeg dan op, doe dit voorzichtig want het deeg is zacht. Nu heb je een grote rol met fruit en vijgenjam aan de binnenkant.
Leg deze dan in een rondje neer, beginnend met oprollen in het midden. Verplaats het brood naar de bakplaat bekleed met bakpapier en laat deze dan nogmaals minimaal een half uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en klop een ei los met een eetlepel melk. Besmeer het brood met ei en verdeel hier een dun laagje suiker over.
Bak het brood ongeveer 40 minuten lang in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en de grootte van je brood.
Zodra het brood gaar en mooi goudbruin is laat je het even afkoelen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.