Een heerlijk luchtige en licht zoete brioche gevuld met fruit. Met een laagje vijgenjam en verse cranberries, of gebruik een andere fruitsoort naar keuze!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/brioche-gevuld-met-fruit
Voeg het gist mengsel toe tijdens het mengen samen met 1 ei. Blijf mengen totdat er een glad deeg ontstaat, dit duurt een aantal minuten. Het deeg moet plakkerig en een beetje nat zijn. Dek af met een schone keukendoek en laat op een warme plek rijzen totdat het deeg in volume verdubbeld is. Dit duurt ongeveer anderhalf uur.
Brioche gevuld met fruit
Gebruik je handen om het deeg platter te maken zodat het een grote plak zal worden. Maak deze niet te dun en smeer hier dan een laag vijgenjam over. Verdeel dan een handvol cranberries en een handvol blauwe bessen over het deeg. Rol het deeg dan op, doe dit voorzichtig want het deeg is zacht. Nu heb je een grote rol met fruit en vijgenjam aan de binnenkant. Leg deze dan in een rondje neer, beginnend met oprollen in het midden. Verplaats het brood naar de bakplaat bekleed met bakpapier en laat deze dan nogmaals minimaal een half uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en klop een ei los met een eetlepel melk. Besmeer het brood met ei en verdeel hier een dun laagje suiker over. Bak het brood ongeveer 40 minuten lang in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en de grootte van je brood. Zodra het brood gaar en mooi goudbruin is laat je het even afkoelen. Ook lekker met slagroom en nog meer vers fruit, geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.