Ohmydish.nl


Brioche gevuld met fruit

Een heerlijk luchtige en licht zoete brioche gevuld met fruit. Met een laagje vijgenjam en verse cranberries, of gebruik een andere fruitsoort naar keuze!

Brioche gevuld met fruit
3 uur 10 minuten 8 personen Ontbijt
Brioche gevuld met fruit

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 140 ml warm water
  • 3 eetlepels warme volle melk
  • 7 gram droge gist (1 zakje)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • 400 gram bloem + extra
  • 1 theelepel zout
  • 40 gram roomboter

Ingrediënten vulling

  • 6 eetlepels vijgenjam
  • handvol verse cranberries
  • handvol verse blauwe bessen
  • 1 ei met een eetlepel melk
  • 1 eetlepel suiker
Brioche gevuld met fruit ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine sauspan
  • vork
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • lepel
  • deegschraper
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier

Bereiden

3 uur 10 minuten 8 personen Ontbijt

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/brioche-gevuld-met-fruit


Voorbereiding -- 1 uur + 40 minuten

Vermeng de warme volle melk, water, suiker en actieve gist en wacht totdat er een schuimlaag ontstaat. Vermeng ondertussen bloem, boter en zout in de kom van de elektrische mixer. Je kunt het deeg uiteraard ook met de hand kneden.

Voeg het gist mengsel toe tijdens het mengen samen met 1 ei. Blijf mengen totdat er een glad deeg ontstaat, dit duurt een aantal minuten. Het deeg moet plakkerig en een beetje nat zijn. Dek af met een schone keukendoek en laat op een warme plek rijzen totdat het deeg in volume verdubbeld is. Dit duurt ongeveer anderhalf uur.

Brioche gevuld met fruit Brioche gevuld met fruit

Brioche gevuld met fruit -- 1 uur + 30 minuten

Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en plaats hier het deeg op. Het deeg zal zacht zijn, maar dit maakt brioche juist zo zacht en luchtig van smaak. Je kunt eventueel bloem toevoegen als je een vaster deeg wilt, maar dan zal het brood ook vaster van smaak worden.

Gebruik je handen om het deeg platter te maken zodat het een grote plak zal worden. Maak deze niet te dun en smeer hier dan een laag vijgenjam over. Verdeel dan een handvol cranberries en een handvol blauwe bessen over het deeg. Rol het deeg dan op, doe dit voorzichtig want het deeg is zacht. Nu heb je een grote rol met fruit en vijgenjam aan de binnenkant. Leg deze dan in een rondje neer, beginnend met oprollen in het midden. Verplaats het brood naar de bakplaat bekleed met bakpapier en laat deze dan nogmaals minimaal een half uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en klop een ei los met een eetlepel melk. Besmeer het brood met ei en verdeel hier een dun laagje suiker over. Bak het brood ongeveer 40 minuten lang in de oven, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en de grootte van je brood. Zodra het brood gaar en mooi goudbruin is laat je het even afkoelen. Ook lekker met slagroom en nog meer vers fruit, geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Carnaval tortilla hapjes

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.