Een makkelijke bonenschotel uit de slowcooker gerecht voor drukke dagen. Boordevol smaak, kruiden, gehakt, linzen, een beetje pit en zelfs koffie. Mmm!
Gemaakt door Véronique Pouw
Geplaatst op 21-06-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 4 uur 10 minuten.
Bijgewerkt op: 26-04-2024
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze vervolgens fijn. Snijd 1 jalapeño peper fijn en verder vergt dit gerecht geen voorbereiding.
Voeg de jalapeño peper samen met de ui, knoflook, gehakt, gemalen komijn, gemalen koriander, tomatenpuree, cacao poeder, snufje chili vlokken, rode linzen, tomatenblokjes, peper, zout, blik kidneybonen en blikje maïs met het vocht en het kopje koffie toe aan de slowcooker. Meng dit door elkaar.
Stel de slowcooker in op middelhoog en laat dit ongeveer 4 uur garen. Roer het ondertussen een keer door. Mocht je van huis zijn terwijl je de slowcooker aan hebt staan, is dit geen enkel probleem want het tussentijds roeren is niet perse noodzakelijk.
Breng op smaak met eventueel meer peper, zout en andere kruiden. Garneer eventueel met dungesneden jalapeño peper en serveer bijvoorbeeld met dit heerlijke brood van rode linzen en geroosterde paprika. Eet smakelijk!
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.