Aardbeien millefeuille
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aardbeien millefeuille

Geniet in de laatste zomerweken van het jaar nog van heerlijk zomers fruit. Maak bijvoorbeeld eens een keer deze snelle versie van aardbeien millefeuille.

20 minuten
4 personen
Recept aardbeien millefeuille
Aardbeien millefeuille ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd het bladerdeeg door de helft, zodat er rechthoekige plakjes bladerdeeg ontstaan. Plaats de rechthoekige plakken op de ovenplaat met bakpapier. 

Zorg dat ze niet te dicht op elkaar liggen. Klop een ei los en gebruik een siliconen kwast om het deeg te bestrijken. Verdeel een dunne laag suiker over het bladerdeeg en prik gaatjes in het deeg met een vork.

De gaatjes zorgen ervoor dat het deeg niet teveel omhoog gaat komen tijdens het bakken. Bak in de oven tot ze mooi goudbruin zijn, dit zal ongeveer 10 minuten duren, afhankelijk van je oven.

Laat ze volledig afkoelen. Meng ondertussen de mascarpone met het sap van 1 limoen en een eetlepel poedersuiker. 

Aardbeien millefeuille
Aardbeien millefeuille

Aardbeien millefeuille afmaken – 5 minuten

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in plakjes. Verdeel het mascarpone mengsel evenredig over het bladerdeeg.  Maak af met de plakjes aardbeien en basilicumblaadjes. 

Geniet van deze super makkelijke en lekkere gebakjes! De klassieke versie van millefeuille heeft 3 lagen bladerdeeg nodig.

Wij geven de voorkeur voor de aardbeienplakjes bovenop in plaats van een extra laag bladerdeeg. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Aardbeien millefeuille"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.