Deze aardappel-truffelsoep is een luxe huisgemaakte romige soep. Heerlijk als voorgerecht tijdens de feestdagen of etentje.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-09-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de aardappels, was deze en snijd in grove stukken. Was de bleekselderij en snijd deze in kleine stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze vervolgens fijn.
Verhit olijfolie in de middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de aardappel, bleekselderij en laurierblaadjes toe.
Roer regelmatig, schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat de soep ongeveer 15 minuten garen.
Zodra de aardappels en bleekselderij zacht geworden zijn, kun je de laurierblaadjes verwijderen. Pureer de soep dan met een staafmixer of blender.
Zeef de soep eventueel, dit kan noodzakelijk zijn door de draadjes van de bleekselderij. Breng op smaak met peper en zout. Klop de slagroom tot deze de dikte heeft van yoghurt.
Verdeel de soep over kommen, verdeel er de geslagen room overheen en maak af met verse truffel.
Of gebruik een beetje truffel uit een potje, gebruik hier dan niet teveel van omdat deze veel sterker smaakt dan verse truffel. Smakelijk!
Wat voor soort truffel kan ik het beste gebruiken?
In dit recept hebben wij gebruik gemaakt van truffel uit de Périgord (Frankrijk). Maar je kunt natuurlijk ook andere soorten gebruiken, dit hoeft niet perse vers te zijn. Truffel uit een potje kan ook heerlijk smaken!
Kan ik de aardappel-truffelsoep eerder maken?
Zoals met de meeste soepen kun je ook deze lekkere aardappel-truffelsoep vooraf maken. Laat de geslagen room dan achterwege en voeg deze pas toe wanneer je de soep weer opgewarmd hebt.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.