Ohmydish.nl


Aardappel-truffelsoep

Deze aardappel-truffelsoep is stiekem een beetje luxe, maar dan gewoon thuis. Een romige soep, heerlijk als voorgerecht tijdens de feestdagen of etentje.

Aardappel-truffelsoep
40 minuten 6 personen Soep recepten
Aardappel-truffelsoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 bleekselderij stengel
  • ongeveer 500 gram kruimige aardappels
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 750 ml groentebouillon
  • olijfolie
  • 1 verse truffel (wij gebruikten truffel uit de Périgord, maar je kunt natuurlijk ook andere soorten of uit een potje gebruiken)
  • peper en zout naar smaak
  • 250 ml ongezoete slagroom
Aardappel-truffelsoep ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • staafmixer of blender
  • zeef

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 6 personen Soep recepten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappel-truffelsoep


Voorbereiding -- 10 minuten

Schil de aardappels, was deze en snijd in grove stukken. Was de bleekselderij en snijd deze in kleine stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze vervolgens fijn.

Aardappel-truffelsoep Aardappel-truffelsoep

De aardappel-truffelsoep afmaken -- 30 minuten

Verhit olijfolie in de middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de aardappel, bleekselderij en laurierblaadjes toe. Roer regelmatig, schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat de soep ongeveer 15 minuten garen. Zodra de aardappels en bleekselderij zacht geworden zijn, kun je de laurierblaadjes verwijderen.

Pureer de soep dan met een staafmixer of blender. Zeef de soep eventueel, dit kan noodzakelijk zijn door de draadjes van de bleekselderij. Breng op smaak met peper en zout.

Klop de slagroom tot deze de dikte heeft van yoghurt. Verdeel de soep over kommen, verdeel er de geslagen room overheen en maak af met verse truffel. Of gebruik een beetje truffel uit een potje, gebruik hier dan niet teveel van omdat deze veel sterker smaakt dan verse truffel. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Pavlova met perzik en kiwi

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.