Aardappel-truffelsoep

(5)

Deze aardappel-truffelsoep is een luxe huisgemaakte romige soep. Heerlijk als voorgerecht tijdens de feestdagen of etentje.

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten
Aardappel-truffelsoep

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 bleekselderij stengel
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 750 ml groentebouillon
  • olijfolie
  • 1 verse truffel
  • peper en zout naar smaak
  • 250 ml ongezoete slagroom
Aardappel-truffelsoep Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • staafmixer of blender
  • zeef

Bereiding


Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappel-truffelsoep


Voorbereiding – 10 minuten

Schil de aardappels, was deze en snijd in grove stukken. Was de bleekselderij en snijd deze in kleine stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze vervolgens fijn. 

Aardappel-truffelsoep
Aardappel-truffelsoep

De aardappel-truffelsoep afmaken – 30 minuten

Verhit olijfolie in de middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de aardappel, bleekselderij en laurierblaadjes toe.

Roer regelmatig, schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat de soep ongeveer 15 minuten garen.

Zodra de aardappels en bleekselderij zacht geworden zijn, kun je de laurierblaadjes verwijderen. Pureer de soep dan met een staafmixer of blender.

Zeef de soep eventueel, dit kan noodzakelijk zijn door de draadjes van de bleekselderij. Breng op smaak met peper en zout. Klop de slagroom tot deze de dikte heeft van yoghurt.

Verdeel de soep over kommen, verdeel er de geslagen room overheen en maak af met verse truffel.

Of gebruik een beetje truffel uit een potje, gebruik hier dan niet teveel van omdat deze veel sterker smaakt dan verse truffel. Smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

5 stemmen

Aardappel-truffelsoep: Veel gestelde vragen

Wat voor soort truffel kan ik het beste gebruiken?

In dit recept hebben wij gebruik gemaakt van truffel uit de Périgord (Frankrijk). Maar je kunt natuurlijk ook andere soorten gebruiken, dit hoeft niet perse vers te zijn. Truffel uit een potje kan ook heerlijk smaken!

Kan ik de aardappel-truffelsoep eerder maken?

Zoals met de meeste soepen kun je ook deze lekkere aardappel-truffelsoep vooraf maken. Laat de geslagen room dan achterwege en voeg deze pas toe wanneer je de soep weer opgewarmd hebt.


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.