Aardappel-truffelsoep
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Aardappel-truffelsoep vegetarisch

Deze aardappel-truffelsoep is een luxe huisgemaakte romige soep. Heerlijk als voorgerecht tijdens de feestdagen of etentje.

40 minuten
6 personen
Aardappel-truffelsoep ingrediënten

Recept aardappel-truffelsoep

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-09-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Schil de aardappels, was deze en snijd in grove stukken. Was de bleekselderij en snijd deze in kleine stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze vervolgens fijn. 

Aardappel-truffelsoep
Aardappel-truffelsoep

De aardappel-truffelsoep afmaken – 30 minuten

Verhit olijfolie in de middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten de aardappel, bleekselderij en laurierblaadjes toe.

Roer regelmatig, schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat de soep ongeveer 15 minuten garen.

Zodra de aardappels en bleekselderij zacht geworden zijn, kun je de laurierblaadjes verwijderen. Pureer de soep dan met een staafmixer of blender.

Zeef de soep eventueel, dit kan noodzakelijk zijn door de draadjes van de bleekselderij. Breng op smaak met peper en zout. Klop de slagroom tot deze de dikte heeft van yoghurt.

Verdeel de soep over kommen, verdeel er de geslagen room overheen en maak af met verse truffel.

Of gebruik een beetje truffel uit een potje, gebruik hier dan niet teveel van omdat deze veel sterker smaakt dan verse truffel. Smakelijk!

Tips!

Wat voor soort truffel kan ik het beste gebruiken?

In dit recept hebben wij gebruik gemaakt van truffel uit de Périgord (Frankrijk). Maar je kunt natuurlijk ook andere soorten gebruiken, dit hoeft niet perse vers te zijn. Truffel uit een potje kan ook heerlijk smaken!

Kan ik de aardappel-truffelsoep eerder maken?

Zoals met de meeste soepen kun je ook deze lekkere aardappel-truffelsoep vooraf maken. Laat de geslagen room dan achterwege en voeg deze pas toe wanneer je de soep weer opgewarmd hebt.

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
235.98 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
18.94 g
2.47 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.01 g
8.78 g
Eiwitten
3.94 g
Vezels
3.33 g
Natrium
724.72 mg
Mineralen
Ijzer
1.41 mg
Calcium
71.3 mg
Magnesium
26.66 mg
Kalium
26.66 mg
Fosfor
109.77 mg
Koper
0.12 mg
Zink
0.55 mg
Jodium
0.38 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
13.39 mg
Vitamine D
0.38 mg
Vitamine A
0.21 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.28 mg
Vitamine B12
0.08 µg
Foliumzuur
13.34 µg
Vitamine E
0.1 mg
Vitamine K
1.91 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Aardappel-truffelsoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.