Spaanse bonen met spinazie en tomaat
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Spaanse bonen met spinazie en tomaat veganistisch

Deze Spaanse bonen met spinazie en tomaat is heerlijk als bijgerecht, hoofdgerecht of als tapas. Een vegetarische maaltijd met boterzachte bonen en een smaakvolle tomatensaus.

40 minuten
6 personen

Judion bonen zijn witte reuzenbonen, ze worden ook wel Spaanse boterbonen genoemd omdat ze een zachte textuur en een dun velletje hebben. Je kunt deze bonen eventueel vervangen door andere soorten witte bonen.

Bij het gebruik van gedroogde bonen, dien je deze eerst een nacht te wellen en vervolgens gaar te koken in ruim kokend water. De kooktijd is afhankelijk van de bonen, ten eerste de soort bonen die je gebruikt maar bijvoorbeeld ook hoe oud de gedroogde bonen zijn.

Recept spaanse bonen met spinazie en tomaat
Spaanse bonen met spinazie en tomaat ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-03-2024, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijden

Bij het gebruik van gedroogde bonen dien je deze na een nacht wellen eerst gaar te koken. De exacte kooktijd is afhankelijk van de bonen.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de spinazie indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Spaanse bonen met spinazie en tomaat
Spaanse bonen met spinazie en tomaat

De Spaanse bonen met spinazie en tomaten afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten.

Voeg de gerookte paprikapoeder en laurierblaadjes toe en bak dit kort mee. Voeg de tomaten uit blik toe samen met de bonen en een scheut water.

Breng op smaak met peper en zout en laat het geheel een kwartier zachtjes sudderen. 

Hak de spinazie grof en verwijder eventueel harde steeltjes. Roer deze door de bonen en verwarm nog kort mee.

Verwijder de laurierblaadjes en breng het geheel nogmaals op smaak met peper, zout en gerookte paprikapoeder. Serveer bij voorkeur met brood, maar met rijst kan bijvoorbeeld ook. Eet smakelijk!

Tips!

Wat zijn Judión bonen?

Judion bonen, ofwel Judión de la Granja, is een boterboon uit Spanje. Deze boterboon lijken op de bekende lima bonen, maar zijn niet hetzelfde.

Het zijn reuze bonen die een smeuïge, zachte textuur heeft met een zacht velletje. Hierdoor zijn ze perfect voor het maken van stoofpotjes of soepen.

Welk gerookt paprikapoeder?

Je kunt verschillende soorten gerookte paprikapoeder gebruiken, zo bestaan er zoete en pittige soorten. Voor een beetje pit kun je voor deze Spaanse bonen eventueel de pittige soort gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Spaanse bonen met spinazie en tomaat"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.