Kerst 2016 hoofdgerechten

Kies je voor een pronkstuk op tafel of maak je zelf de borden al klaar in de keuken? In dit overzicht vind je inspiratie voor beide scenario's.

Kerst 2016 hoofdgerechten

Kies je voor een pronkstuk op tafel of maak je zelf de borden al klaar in de keuken? Hieronder inspiratie voor beide scenario's.

Een hertenbiefstuk  zoals op de hoofdfoto met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes voor 2 personen geserveerd met een heerlijke saus van wild fond.

Knien in 't zoer - Konijn op Limburgse wijze Knien in 't zoer - Konijn op Limburgse wijze

Tijdens de kerst stond knien in t zoer vroeger altijd op tafel bij mijn opa en oma. Een ouderwets overheerlijk Limburgs konijn recept.

Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven

Als je een goedkoper alternatief zoekt als pronkstuk tijdens de feestdagen, is varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven echt een aanrader.

Parelhoen met cranberries en aardappelwafels Parelhoen met cranberries en aardappelwafels

Parelhoen met cranberries en aardappelwafels is hét perfecte kerstgerecht. Alles voorbereiden en terwijl je gasten er zijn makkelijk af te maken, ideaal!

Langzaam gegaarde lamsbout zonder been Langzaam gegaarde lamsbout zonder been

Na 6 uur lang garen in een slowcooker valt het vlees letterlijk uit elkaar. Heerlijk recept voor een langzaam gegaarde lamsbout zonder been.

Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool Kabeljauw met tuinbonen en bloemkool

Zet een prachtig gerecht binnen een half uur op tafel. Misschien is deze kabeljauw met tuinbonen en bloemkool wel iets dat je wilt onthouden voor de kerst?

Varkensoester met mosterd en kaneel Varkensoester met mosterd en kaneel

Varkensoester met mosterd en kaneel is een mooi gerecht om te serveren als je gasten krijgt. Geserveerd met verse pasta, pompoen en peultjes.

Roodbaars met spinazie en champignons Roodbaars met spinazie en champignons

Dit recept lijkt veel werk, maar valt best mee! Een roodbaars met spinazie en champignons is klaar in 35 minuten, recept voor 2 personen.

Gebraden eendenfilet met romige kool Gebraden eendenfilet met romige kool

Gebraden eendenfilet met romige kool uit de pan is een uitdaging om te maken, en een genot om te mogen eten! Klaar in een half uur tijd.

Klassieke saltimbocca met knolselderijpuree Klassieke saltimbocca met knolselderijpuree

Een klassieke saltimbocca is gemaakt van kalfsvlees, maar je kunt ook kip of rund gebruiken. Serveer met een hele zachte knolselderijpuree.

Kangoeroe biefstuk Kangoeroe biefstuk

Kangoeroe biefstuk is populair in Australië, we snappen helemaal waarom. Wat een heerlijk mals stukje vlees, het ruikt zelfs heerlijk! Het proberen waard!

Hele gebraden eend Hele gebraden eend

Een hele gebraden eend is hét pronkstuk op de kersttafel. Met dit recept kan het niet mis gaan voor een perfect gegaarde eend. Met een vulling van groenten.


Bekijk de orginele pagina via:
https://ohmydish.nl/kerst-2016-hoofdgerechten


Vond je deze pagina interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!Volgende pagina →
Onze honden

Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.