Ohmydish.nl


Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven

Als je een goedkoper alternatief zoekt als pronkstuk tijdens de feestdagen, is varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven echt een aanrader.

Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven
1 uur 6 personen Hoofdgerechten
Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 750 gram varkensrug
  • half bosje rozemarijn
  • 4 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 100 gram boter
  • 1 kg krieltjes met schil
  • 6 kruidnagels
  • 3 stengels bleekselderij
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: Brandy of sherry voor de saus
Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenschaal
  • grote bakpan
  • vleesvork of tang
  • snijplank & koksmes

Bereiden

1 uur 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/varkensrug-met-rozemarijn-en-krieltjes-uit-de-oven


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de knoflooktenen en snijd deze door de helft. Dep de varkensrug droog met keukenpapier en snijd deze vrij diep in met een scherp mes. Plaats de knoflook en takjes rozemarijn in de inkepingen en bestrooi het vlees met peper en zout. Was de krieltjes en bleekselderij, snijd de bleekselderij in grove stukken en zet opzij.

Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven voorbereiding Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven afmaken -- 50 minuten

Verhit boter in de grote bakpan en bak de varkensrug mooi goudbruin aan beide kanten. Laat de boter in de pan, hier kun je een heerlijke saus van maken. Plaats het vlees in de ovenschaal met de inkepingen naar boven. Plaats de kruidnagels nu ook in de inkepingen en verdeel de stukken bleekselderij en de krieltjes om het vlees heen. Verdeel nog wat peper en zout over de krieltjes.

Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven Varkensrug met rozemarijn en krieltjes uit de oven

Bak de varkensrug mooi gaar in ongeveer 3 kwartier. De kerntemperatuur moet minimaal 60 graden zijn. Maak een makkelijke saus door een ui in ringen te snijden en deze te bakken samen met nog een paar extra takjes rozemarijn in de braadboter. Blus eventueel af met Brandy of sherry en serveer deze heerlijk en makkelijk jus bij de varkensrug. Serveer bijvoorbeeld met stoofperen en rode kool. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.