Gebraden eendenfilet met romige kool uit de pan is een uitdaging om te maken, en een genot om te mogen eten! Klaar in een half uur tijd.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebraden-eendenfilet-met-romige-kool
Scheur de groene kool in stukken en snijd de knolselderij in blokjes. Plet de walnoten en zet deze aan de kant.
Gebraden eendenfilet met romige kool
Gebakken eendenborstfilet
Maak de romige kool terwijl de eendenborstfilets aan het bakken zijn. Draai de eendenborstfilets een keer om zodra de huidkant bruin en krokant geworden is. Bak de andere kant 3 minuten lang, of mooi goudbruin. Je zult dan een heel mals stukje vlees overhouden, bak deze eventueel langer naar wens en laat deze vervolgens rusten.
Eendenborstfilet bijna gaar
Verhit 1 eetlepel vet van de eendenborstfilets in een andere pan en voeg wat olijfolie toe. Vethit op middelhoog vuur, voeg dan de blokjes knolselderij toe en bak 5 minuten lang, of totdat de knolselderij lichtbruin geworden is. Voeg dan groene kool, tijm en witte wijnazijn naar smaak toe.
Zet het vuur hoger en bak de groene kool 5 minuten lang, of totdat deze geslonken is. Voeg 100 ml water toe en kook dit totdat het water verdampt is. De knolselderij is nu zacht geworden. Voeg 100 ml room toe en meng goed door elkaar. Voeg dan de walnootstukjes toe.
Voeg als laatste de poedersuiker toe aan een kleine sauspan met anti-aanbaklaag. Verhit op laag vuur totdat er een lichte amberkleurige karamel ontstaan is. Giet er azijn aan toe en wacht totdat het een dikke stroop wordt. Snijd elke peer doormidden en gebruik een meloenbolletjeslepel om de kern eruit te scheppen. Prik een ster anijs in het gat waar de perenkern in heeft gezeten, bestuif met meer poedersuiker en plaats deze in de pan met de karamel. Kook de peren 10 minuten lang, of totdat bruin en gekaramelliseerd. Schep steeds wat van de hete siroop over de peren tijdens het koken, maak eventueel meer siroop als dat nodig is.
Schep een mooi hoopje romige kool in het midden van een bord, plaats de (gesneden) eendenborstfilet er naast en voeg 1 of 2 peer helften toe. Bedruip het gerecht met de resterende plakkerige siroop en serveer direct. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.