Varkensoester met mosterd en kaneel
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Varkensoester met mosterd en kaneel

Varkensoester met mosterd en kaneel is een mooi gerecht om te serveren als je gasten krijgt. Geserveerd met verse pasta, pompoen en peultjes.

40 minuten
4 personen
Varkensoester met mosterd en kaneel ingrediënten
Recept varkensoester met mosterd en kaneel

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd 2/3e van de pompoen in stukken en de andere 1/3e in mooie blokjes. De stukken zullen gebruikt worden voor het maken van pompoenpuree. 

Plaats alle pompoen op de bakplaat, maar houdt de stukken en blokjes apart van elkaar op de plaat. Besprenkel met olijfolie, peper, zout, een theelepel chili poeder en ongeveer 1/2e theelepel kaneel.

 Rooster de pompoen in de oven, na ongeveer 10 minuten zullen de pompoenblokjes gaar genoeg zijn. Haal deze dan uit de oven en rooster de stukken nog ongeveer 5 minuten langer, afhankelijk van de grootte. 

Breng de varkensoesters op smaak met peper en zout. Besmeer ze aan beide kanten met gladde mosterd en verdeel een eetlepel kaneelpoeder over het vlees. 

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Maak eventueel de peultjes schoon. 

Varkensoester met mosterd en kaneel
Varkensoester met mosterd en kaneel

Varkensoester met mosterd en kaneel afmaken – 10 minuten

Verhit een beetje olijfolie en boter in de grote bakpan en bak de varkensoesters ongeveer 4 minuten per kant op middelhoog vuur. 

Zodra het water kookt, kook je de peultjes gaar in ongeveer 5 minuten. Gebruik een blender of staafmixer om een gladde pompoenpuree te maken. Als het nodig is kun je deze nog eens extra op smaak brengen met peper en zout. 

Haal de peultjes uit het water met de schuimspaan en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de verse pasta gaar in ongeveer 2 tot 3 minuten en giet de pasta dan meteen af. 

Snijd de varkensoesters in plakjes. Verdeel de verse pasta, pompoenpuree, pompoen blokjes, peultjes en varkensoester stukjes over de 4 borden. Maak het gerecht eventueel af met gehakte peterselie. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
399.57 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
37.73 g
5.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
8.75 g
3.52 g
Eiwitten
40.13 g
Vezels
5.43 g
Natrium
671.12 mg
Mineralen
Ijzer
4.42 mg
Calcium
134.78 mg
Magnesium
98.1 mg
Kalium
98.1 mg
Fosfor
413.09 mg
Koper
0.36 mg
Zink
3.64 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
54.7 mg
Vitamine D
0.56 mg
Vitamine A
0.12 mg
Vitamine B1
1.01 mg
Vitamine B2
0.57 mg
Vitamine B6
0.73 mg
Vitamine B12
1.04 µg
Foliumzuur
31.4 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Varkensoester met mosterd en kaneel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.