Ohmydish.nl


Varkensoester met mosterd en kaneel

Varkensoester met mosterd en kaneel is een mooi gerecht om te serveren als je gasten krijgt. Geserveerd met verse pasta, pompoen en peultjes.

Varkensoester met mosterd en kaneel
40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Varkensoester met mosterd en kaneel

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 varkensoesters
  • ongeveer 150 gram verse pasta
  • 1/2e pompoen
  • 150 gram peultjes
  • 1 theelepel chili poeder
  • olijfolie
  • boter
  • 4 eetlepels gladde mosterd
  • 1 eetlepel gemalen kaneel + extra
  • peper en zout naar smaak
  • peterselie ter garnering
Varkensoester met mosterd en kaneel ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • blender of staafmixer
  • grote bakpan
  • schuimspaan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/varkensoester-met-mosterd-en-kaneel


Voorbereiding -- 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd 2/3e van de pompoen in stukken en de andere 1/3e in mooie blokjes. De stukken zullen gebruikt worden voor het maken van pompoenpurée. Plaats alle pompoen op de bakplaat, maar houdt de stukken en blokjes apart van elkaar op de plaat. Besprenkel met olijfolie, peper, zout, een theelepel chili poeder en ongeveer 1/2e theelepel kaneel. Rooster de pompoen in de oven, na ongeveer 10 minuten zullen de pompoenblokjes gaar genoeg zijn. Haal deze dan uit de oven en rooster de stukken nog ongeveer 5 minuten langer, afhankelijk van de grootte.

Breng de varkensoesters op smaak met peper en zout. Besmeer ze aan beide kanten met gladde mosterd en verdeel een eetlepel kaneelpoeder over het vlees. Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Maak eventueel de peultjes schoon.

Varkensoester met mosterd en kaneel Varkensoester met mosterd en kaneel

Varkensoester met mosterd en kaneel afmaken -- 10 minuten

Verhit een beetje olijfolie en boter in de grote bakpan en bak de varkensoesters ongeveer 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Zodra het water kookt, kook je de peultjes gaar in ongeveer 5 minuten.

Gebruik een blender of staafmixer om een gladde pompoenpurée te maken. Als het nodig is kun je deze nog eens extra op smaak brengen met peper en zout.

Haal de peultjes uit het water met de schuimspaan en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de verse pasta gaar in ongeveer2 tot 3 minuten en giet de pasta dan meteen af.

Snijd de varkensoesters in plakjes. Verdeel de verse pasta, pompoenpurée, pompoen blokjes, peultjes en varkensoester stukjes over de 4 borden. Maak het gerecht eventueel af met gehakte peterselie. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Kipsalon

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.