Tijdens de barbecue mogen spiesen niet ontbreken. Er is zoveel variatie mogelijk, je kunt zoveel op een spies rijgen! Of je nu houten of rvs spiezen gebruikt, allemaal even lekker en handig! Voor meer bbq inspiratie om te grillen of welke bijgerechten je eens kunt maken, hebben wij volop barbecue recepten voor je op een rij gezet!
Kip shaslick
Simpel recept voor een heerlijk malse kip shaslick van de barbecue. Recept voor 10 shaslicks, klaar in minder dan 25 minuten.
Bavette spies
Een bavette spies van de barbecue is extra lekker door de heerlijke marinade. Zwarte peper, biefstuk en ui is een top combinatie.
Groentenspiesen
Met een klein beetje zonneschijn is het al tijd om de barbecue aan te zetten, vind je ook niet? Serveer deze gegrilde groentenspiesen op een groot bord.
Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus
Malse eendenborst van de bbq, mmm heerlijk! Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus zijn makkelijk, snel en smelten op je tong!
Kipsaté
Heerlijk gegrilde kipsaté, gemarineerd in een pasta van o.a. kurkuma, knoflook, peper en citroengras. Makkelijk te maken, wel nog even geduld tot de smaken zijn ingetrokken!
Zalm spiesen
Als je van vis houdt zijn deze zalm spiesen van de barbecue een aanrader. Ze zien er leuk uit en smaken nog eens extra lekker met botermalse zalm.
Varkensvlees en perzik spiesen
Maak eens deze bbq varkensvlees en perzik spiesen, gegarandeerd een succes. De combinatie van gemarineerd varkensvlees, salie en zoete perzik is heerlijk.
Shish kebab
Éen van de beroemdste gerechten uit het Midden-Oosten, de shish kebab. Gemarineerd lamsvlees aan een spies, gegrild op de barbecue.
Honing-mosterd kalkoen spiesen
Smaakvolle honing-mosterd kalkoen spiezen, te maken in de grill pan of op de barbecue. Simpel en makkelijk!
Yakitori spiesen
Deze yakitori spiesjes zijn makkelijk te maken en super lekker. Ze kunnen gemaakt worden met verschillende soorten vlees maar deze met kippendijen zijn toch wel het lekkerste.