Maak eens deze bbq varkensvlees en perzik spiesen, gegarandeerd een succes. De combinatie van gemarineerd varkensvlees, salie en zoete perzik is heerlijk.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-08-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van het varkensvlees en snijd het vlees in stukken.
Voeg het vlees toe aan een middelgrote kom en breng op smaak met balsamico azijn, honing, peper en zout.
Laat het vlees minimaal een half uur marineren. Zorg ondertussen dat de barbecue heet is en als je houten spiesen gebruikt kun je deze eventueel eerst in water leggen om aanbranden te voorkomen.
Was de perziken, verwijder de pitten en snijd in vieren en dan door de helft.
Rijg een stuk vlees aan een spies, dan een stuk perzik en vouw een salieblad dubbel.
Herhaal tot je 3 stukken vlees, 2 blaadjes salie en 2 stukken perzik op je spies hebt.
Besprenkel de spiesen met een klein beetje olijfolie en leg deze op de barbecue, eventueel in een aluminium schaal zodat de spiesen minder snel gaan plakken.
Grill deze enkele minuten aan beide kanten, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.