Met een klein beetje zonneschijn is het al tijd om de barbecue aan te zetten, vind je ook niet? Serveer deze gegrilde groentenspiesen op een groot bord.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gegrilde-groentenspiezen
Pel de rode ui en snijd in partjes. Was de cherry tomaten, gele en groene courgette. Snijd de gele courgette in grotere stukken en de groene courgette in niet te dikke lange repen. Hiervoor kun je een mandoline gebruiken of een dunschiller. Maak de champignons schoon met een champignon borsteltje of keukenpapier.
Dat is alles voor de voorbereiding, alles wat je nu nog hoeft te doen is alles aan de spiesen rijgen. De volgorde maakt niet echt uit, je kunt zelf kijken waar je mee begint. Het is wel aan te raden te eindigen met een champignon omdat deze het snelste zal splijten. De plakjes courgette zien er misschien moeilijker uit dan het is, je kunt ze makkelijk als een waaier vouwen en dan eraan rijgen.
Gegrilde groentenspiesen
Grill de spiesen op de barbecue een paar minuten aan elke zijde. Ze hebben niet langer dan 5 minuten nodig, de groenten behoren nog een beetje knapperig te zijn. Snijd de basiliciumblaadjes fijn en garneer de spiesjes met basilicum en partjes citroen. Smakelijk!
Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.