Smaakvolle honing-mosterd kalkoen spiezen, te maken in de grill pan of op de barbecue. Simpel en makkelijk!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de kalkoenfilets in kleinere blokjes. Snijd de kalkoen niet te fijn of te grof, maar precies groot genoeg om op een spies geregen te worden.
Snijd 3 teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Meng 2 theelepels scherpe mosterd (zoals Dijon mosterd), 5 volle eetlepels honing en de knoflook samen in een grote kom.
Voeg de gesneden kalkoenfilet toe en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar heen. Dek de kom af met huishoudfolie en plaats in de koelkast. Laat een uur of 2 marineren.
Rijg de stukjes gemarineerde kalkoenblokjes aan houten spiesen. Herhaal dit tot de kom met kalkoen leeg is.
Verhit een grillpan of barbecue op middel-hoog vuur. Bak de kalkoen spiesen aan alle kanten goud-bruin. Voeg tijdens het grillen wat van de marinade toe.
Serveer direct. Heerlijk om zo te eten, maar ook erg lekker met gekookte witte rijst en een simpele salade erbij. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.