Malse eendenborst van de bbq, mmm heerlijk! Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus zijn makkelijk, snel en smelten op je tong!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eendenborst-spiesen-sinaasappel-botersaus
Gebruik een scherp mes om de schil en zoveel mogelijk wit van de sinaasappel rondom weg te snijden. Snijd dan partjes uit 2 sinaasappels, zo dicht mogelijk tegen het vliesje aan, om zo groot mogelijke sinaasappelpartjes te creëren zodat ze niet van de spies af zullen vallen. Pers de overige sinaasappels uit en voeg het sap toe aan het kleine sauspannetje samen met boter en suiker. Gebruik een garde om het mengsel glad te roeren. Laat het op laag vuur zachtjes koken tot de eendenborst spiesen klaar zijn. De saus zal dan iets dikker zijn geworden.
Pel de rode ui en snijd deze in grove stukken, maar niet te groot want de eend heeft een korte baktijd.
Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus
Besprenkel de spiesen met een beetje olijfolie en grill ze op de barbecue voor ongeveer 3 minuten per kant. Tijd is afhankelijk hoe je eend het liefste gebakken hebt. Wij houden van medium-rare gebakken vlees. Serveer de spiesen met de sinaasappel-botersaus. Smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.