Ohmydish.nl


Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus

Malse eendenborst van de bbq, mmm heerlijk! Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus zijn makkelijk, snel en smelten op je tong!

Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus
20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote eendenborst op kamertemperatuur
  • 4 sinaasappels
  • 1 rode ui (2 afgebeeld, maar naderhand besloten dat het een beetje teveel is)
  • 100 gram boter
  • 4 eetlepels suiker
  • peper en zout naar smaak
Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • barbecue
  • vlees tang
  • snijplank & koksmes
  • 8 houten prikkers
  • klein sauspannetje
  • garde
  • kleine kom

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eendenborst-spiesen-sinaasappel-botersaus


Voorbereiding -- 10 minuten

Zet de barbecue aan en laat deze heet worden.

Gebruik een scherp mes om de schil en zoveel mogelijk wit van de sinaasappel rondom weg te snijden. Snijd dan partjes uit 2 sinaasappels, zo dicht mogelijk tegen het vliesje aan, om zo groot mogelijke sinaasappelpartjes te creëren zodat ze niet van de spies af zullen vallen. Pers de overige sinaasappels uit en voeg het sap toe aan het kleine sauspannetje samen met boter en suiker. Gebruik een garde om het mengsel glad te roeren. Laat het op laag vuur zachtjes koken tot de eendenborst spiesen klaar zijn. De saus zal dan iets dikker zijn geworden.

Pel de rode ui en snijd deze in grove stukken, maar niet te groot want de eend heeft een korte baktijd.

Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus

Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus grillen -- 10 minuten

Gebruik een scherp mes om de eendenborst in stukken te snijden en breng op smaak met peper en zout. Rijg alles aan de houten spiesen, als je een sinaasappelpartje direct naast een stukje eendenborst doet, zal deze extra mals worden!

Besprenkel de spiesen met een beetje olijfolie en grill ze op de barbecue voor ongeveer 3 minuten per kant. Tijd is afhankelijk hoe je eend het liefste gebakken hebt. Wij houden van medium-rare gebakken vlees. Serveer de spiesen met de sinaasappel-botersaus. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.