Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus

Super lekkere en malse eendenborst van de bbq. Deze eendenborst spiesjes met sinaasappel-botersaus zijn makkelijk en snel te maken

20 minuten
4 personen
Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus ingrediënten

Recept eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 10-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Zet de barbecue aan en laat deze heet worden.

Gebruik een scherp mes om de schil en zoveel mogelijk wit van de sinaasappel rondom weg te snijden.

Snijd dan partjes uit 2 sinaasappels, zo dicht mogelijk tegen het vliesje aan, om zo groot mogelijke sinaasappelpartjes te creëren zodat ze niet van de spies af zullen vallen.

Pers de overige sinaasappels uit en voeg het sap toe aan het kleine sauspannetje samen met boter en suiker. Gebruik een garde om het mengsel glad te roeren.

Laat het op laag vuur zachtjes koken tot de eendenborst spiesen klaar zijn. De saus zal dan iets dikker zijn geworden.

Pel de rode ui en snijd deze in grove stukken, maar niet te groot want de eend heeft een korte baktijd. 

Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus
Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus

De eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus grillen – 10 minuten

Gebruik een scherp mes om de eendenborst in stukken te snijden en breng op smaak met peper en zout.

Rijg alles aan de houten spiesen, als je een sinaasappelpartje direct naast een stukje eendenborst doet, zal deze extra mals worden!

Besprenkel de spiesen met een beetje olijfolie en grill ze op de barbecue voor ongeveer 3 minuten per kant.

De exacte bereidingstijd is afhankelijk hoe je eend het liefste gebakken hebt. Wij houden van medium-rare gebakken vlees.

Serveer de spiesen met de sinaasappel-botersaus. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
432.07 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
37.63 g
33.54 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
24.89 g
14.99 g
Eiwitten
14.17 g
Vezels
5.42 g
Natrium
392.07 mg
Mineralen
Ijzer
2.58 mg
Calcium
103.5 mg
Magnesium
37.13 mg
Kalium
37.13 mg
Fosfor
194.64 mg
Koper
0.16 mg
Zink
1.67 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
107.12 mg
Vitamine D
2.18 mg
Vitamine A
15.9 mg
Vitamine B1
0.42 mg
Vitamine B2
0.38 mg
Vitamine B6
0.37 mg
Vitamine B12
0.25 µg
Foliumzuur
58.93 µg
Vitamine E
0.52 mg
Vitamine K
4.61 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Eendenborst spiesen met sinaasappel-botersaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.