Een slagroomtaart is simpel, maar door de luchtige cake, fruit en nootjes naar wens blijft het zo'n heerlijke klassieke taart. Wij kozen voor amandel!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-08-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vet de springvorm in met boter en een dun laagje bloem. Verwarm de oven voor op 175 graden. Als je een elektrische mixer hebt met een vaste kom (zoals een KitchenAid), is het niet mogelijk het beslag te kloppen in een warm waterbad.
Je kunt ervoor zorgen dat de kom heet is door deze voor gebruik in een grote kom met heet water te zetten. Als je een losse kom gebruikt met elektrische mixer kun je deze tijdens het mixen wel gewoon in een kom met heet water zetten.
Mix de eieren en suiker op hoge snelheid voor ongeveer 10 minuten, tot ze wit en luchtig zijn geworden. Als de kom weer koud is, kun je deze nogmaals kort verwarmen in de kom met heet water.
Het is niet perse nodig, maar het helpt om een luchtigere massa te creëren. Voeg de rasp van 1 citroen en een snufje zout toe en spatel voorzichtig beetje bij beetje de bloem erbij om het beslag luchtig te houden.
Schenk het beslag in de springvorm en bak n de oven voor ongeveer 35 minuten, afhankelijk van de oven. Houd de ovendeur goed gesloten, anders zal de cake instorten.
Rooster ondertussen het amandelschaafsel in droge bakpan tot ze mooi goudbruin zijn. Schep ze in een kleine kom en rooster vervolgens in dezelfde droge bakpan de hele amandelen.
Als de cake gaar is, zet dan de oven uit en laat nog ongeveer 10 minuten in de oven staan met de deur gesloten. Zet de cake dan op een afkoelrek en laat volledig afkoelen.
Klop de slagroom stijf en breng op smaak met vanille suiker en eventueel nog extra poedersuiker. Gebruik een broodmes om de cake te halveren en verdeel een laagje slagroom over de onderste cake en plaats de bovenste cake bovenop.
Schep ongeveer ⅓e van van de geslagen slagroom in een spuitzak met stervormig mondje en verdeel de rest over de boven- en zijkant van de cake. Verdeel het geroosterde amandelschaafsel aan de zijkant van de taart.
Spuit kleine toefjes slagroom bovenop de taart met behulp van de spuitzak. Schil de mango en kiwi's en snijd de helft van de mango in blokjes en de kiwi's in plakjes
Was de witte druiven en snijd ze door de helft. Verdeel de mangoblokjes, halve druiven en kiwi schijfjes over de taart. Hak de geroosterde amandelen fijn.
Garneer de slagroomtaart met de amandelen. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.