Slagroomtaart
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Slagroomtaart vegetarisch

Een slagroomtaart is simpel, maar door de luchtige cake, fruit en nootjes naar wens blijft het zo'n heerlijke klassieke taart. Wij kozen voor amandel!

1 uur 10 minuten
12 personen
Slagroomtaart ingrediënten

Recept slagroomtaart

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-08-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 1 uur

Vet de springvorm in met boter en een dun laagje bloem. Verwarm de oven voor op 175 graden. Als je een elektrische mixer hebt met een vaste kom (zoals een KitchenAid), is het niet mogelijk het beslag te kloppen in een warm waterbad.

Je kunt ervoor zorgen dat de kom heet is door deze voor gebruik in een grote kom met heet water te zetten. Als je een losse kom gebruikt met elektrische mixer kun je deze tijdens het mixen wel gewoon in een kom met heet water zetten.

Mix de eieren en suiker op hoge snelheid voor ongeveer 10 minuten, tot ze wit en luchtig zijn geworden. Als de kom weer koud is, kun je deze nogmaals kort verwarmen in de kom met heet water.

Het is niet perse nodig, maar het helpt om een luchtigere massa te creëren. Voeg de rasp van 1 citroen en een snufje zout toe en spatel voorzichtig beetje bij beetje de bloem erbij om het beslag luchtig te houden.

Schenk het beslag in de springvorm en bak n de oven voor ongeveer 35 minuten, afhankelijk van de oven. Houd de ovendeur goed gesloten, anders zal de cake instorten.

Rooster ondertussen het amandelschaafsel in droge bakpan tot ze mooi goudbruin zijn. Schep ze in een kleine kom en rooster vervolgens in dezelfde droge bakpan de hele amandelen.

Als de cake gaar is, zet dan de oven uit en laat nog ongeveer 10 minuten in de oven staan met de deur gesloten. Zet de cake dan op een afkoelrek en laat volledig afkoelen. 

Slagroomtaart
Slagroomtaart

Slagroomtaart afmaken – 10 minuten

Klop de slagroom stijf en breng op smaak met vanille suiker en eventueel nog extra poedersuiker. Gebruik een broodmes om de cake te halveren en verdeel een laagje slagroom over de onderste cake en plaats de bovenste cake bovenop.

Schep ongeveer ⅓e van van de geslagen slagroom in een spuitzak met stervormig mondje en verdeel de rest over de boven- en zijkant van de cake. Verdeel het geroosterde amandelschaafsel aan de zijkant van de taart.

Spuit kleine toefjes slagroom bovenop de taart met behulp van de spuitzak. Schil de mango en kiwi's en snijd de helft van de mango in blokjes en de kiwi's in plakjes

 Was de witte druiven en snijd ze door de helft. Verdeel de mangoblokjes, halve druiven en kiwi schijfjes over de taart. Hak de geroosterde amandelen fijn.

Garneer de slagroomtaart met de amandelen. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
347.28 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.78 g
21.88 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
19.89 g
9.33 g
Eiwitten
7.73 g
Vezels
0.97 g
Natrium
91.43 mg
Mineralen
Ijzer
1.04 mg
Calcium
64.18 mg
Magnesium
19.24 mg
Kalium
19.24 mg
Fosfor
120.34 mg
Koper
0.13 mg
Zink
0.8 mg
Jodium
12.25 µg
Selenium
10.78 µg
Vitamines
Vitamine C
12.81 mg
Vitamine D
1.01 mg
Vitamine A
0.25 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.13 mg
Vitamine B12
0.89 µg
Foliumzuur
33.49 µg
Vitamine E
0.82 mg
Vitamine K
0.13 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Slagroomtaart"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.