Klassieke hachee
😍 67Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Klassieke hachee

Een klassieke hachee is niet alleen lekker in de winter, deze overheerlijke en makkelijke stoofpot is eigenlijk altijd lekker. Klaar binnen 2,5 uur.

2 uur 30 minuten
4 personen
Klassieke hachee ingrediënten

Recept klassieke hachee

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 30 minuten.

Bijgewerkt op: 22-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
2 uur 15 minuten
Totale tijd
2 uur 30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Pel de uien en snijd deze in (halve) ringen. Snijd de sukadelappen in stukken, niet te groot. Je kunt eventueel een beetje vet wegsnijden als je dit wilt, maar onthoud dat vet smaak geeft aan het vlees.

Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem. 

Klassieke hachee
Klassieke hachee

Klassieke hachee afmaken – 2 uur en 15 minuten

Verhit boter in de braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg na enkele minuten de ui toe en blus dit na enkele minuten af met het bier.

Klassieke hachee
Klassieke hachee

Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en runderbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat het minimaal 2 uur zachtjes sudderen.

Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Serveer met aardappelpuree en spruitjes of rode kool, eet smakelijk!

Tips!

Waarom wordt mijn hachee niet bruin?

Het is belangrijk het vlees direct dicht te schroeien rondom voor malser vlees. Zorg ervoor dat alle kanten mooi bruin bakken voordat je het vocht zal toevoegen.

Als je het vlees niet met een laagje bloem bedekt krijg je geen mooie dikke saus. Hierdoor zal het vlees meer gekookt worden dan gestoofd, waardoor dat het grauw van kleur zal blijven. 

Waarom gaat er bier in hachee?

Het bier bij stoofvlees zorgt ervoor dat het vlees mals zal worden. Als je vlees niet mooi mals wordt, dit heeft meestal te maken met de keuze van het soort stoofvlees, kun je eventueel ook nog een eetlepel azijn laten meestoven.

Wat vind je van dit recept?

67 waarderingen
😍
67
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
405.54 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
13.67 g
7.1 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.91 g
8.87 g
Eiwitten
42.21 g
Vezels
2.47 g
Natrium
931.38 mg
Mineralen
Ijzer
5.82 mg
Calcium
65.6 mg
Magnesium
65.63 mg
Kalium
65.63 mg
Fosfor
417.11 mg
Koper
0.2 mg
Zink
8.84 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
6.55 mg
Vitamine D
0.28 mg
Vitamine A
0.08 mg
Vitamine B1
0.13 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.35 mg
Vitamine B12
7.5 µg
Foliumzuur
23.46 µg
Vitamine E
0.14 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Klassieke hachee"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.