Amuse van polenta en zoete aardappel
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Amuse van polenta en zoete aardappel vegetarisch

Bij het kerstdiner is een klein hapje vooraf, tijdens het aperitief, zeer aangenaam. Deze amuse van polenta en zoete aardappel is heerlijk én vegetarisch!

35 minuten
20 personen
Recept amuse van polenta en zoete aardappel
Amuse van polenta en zoete aardappel ingrediënten

Ingrediënten

20 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-12-2016, dit recept is voor 20 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 30 minuten + wachttijd

Breng ongeveer 200 ml water met zout aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de polenta toe zodra het water kookt en meng goed door met een garde. 

Zet het vuur lager en kook de polenta aan de hand van de verpakking gaar. Er zijn verschillende soorten polenta, de exacte kooktijd kan per soort verschillen. De polenta die wij gebruikt hebben in dit recept deed er ongeveer 10 minuten over. 

De polenta zal tijdens het koken dikker worden, en er zullen bubbels vormen. Dit is goed! Blijf roeren zodat de polenta niet aanbrandt. Breng op smaak met boter, flinke hand fijn gesneden rozemarijn, een beetje geraspte Parmezaanse kaas (niet alles!), peper en zout. 

Bedek de binnenkant van een grote platte vierkante bak of bakplaat met opstaande rand met aluminiumfolie en giet hier de polenta in. Wees er zeker van dat de bovenkant helemaal glad is. Wacht totdat de polenta afgekoeld is tot kamertemperatuur voordat je deze tenminste 2 uur lang in de koelkast zet. 

Je kunt de polenta na deze (afkoel) tijd in kleine blokjes snijden. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes. Verdeel de zoete aardappel in een ovenschaal en bestrooi met een eetlepel vol fijn gesneden rozemarijn, olijfolie, peper en zout. Bak de zoete aardappel gaar in ongeveer 15 minuten. 

Amuse van polenta en zoete aardappel
Amuse van polenta en zoete aardappel

De amuse van polenta en zoete aardappel afmaken – 5 minuten

Gebruik een dunschiller om schilfers van de Parmezaanse kaas af te snijden. Verdeel een aantal blokjes polenta en blokjes zoete aardappel over de amuse lepels. 

Maak het af met stukjes kaas schilfers en garneer met een takje groen of eventueel rozemarijn. Geniet van deze heerlijke amuse van polenta en zoete aardappel!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Amuse van polenta en zoete aardappel"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.