Gnocchi met salieboter

(5)

Deze gnocchi met salieboter zijn zacht van binnen en krokant van buiten. Makkelijk zelf te maken met weinig ingrediënten. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-06-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-04-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Gnocchi met salieboter

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram aardappelen
  • 4 eidooiers
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 150 gram bloem
  • flinke klont boter
  • paar takjes verse salie
  • peper en zout naar smaak
Gnocchi met salieboter Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • optioneel: dunschiller
  • fijne zeef
  • soeplepel
  • klein mesje
  • kleine sauspan
  • grote pan
  • schuimspaan
  • grote bakpan

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gnocchi-met-salieboter


Voorbereiding – 45 minuten

Voor de beste gnocchi kun je de aardappels in de schil koken en deze erna pas schillen. Voor een snellere versie schil je de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappelstukjes in 20 minuten gaar. 

Maak een gladde puree van de aardappels. Gebruik hier een fijne zeef en een grote lepel voor, duw de aardappelen met behulp van de (soep) lepel door de zeef. Breng op smaak met peper en zout. 

Bestuif je handen en het werkblad met bloem. Meng de eidooiers, Parmezaanse kaas en de bloem door de aardappelpuree met je handen. Het deeg hoort een beetje plakkerig aan te voelen. 

Verdeel het deeg in evenredige stukken en rol er 1 lange reep van, van ongeveer 2.5 cm dik. Snijd de rol dan in kleinere stukken en gebruik een vork om er mooie gnocchi van te maken, zie voorbeeld hieronder: 

Gnocchi met tomatensaus deeg
Gnocchi deeg

Druk met je duim en rol enigszins naar voren om een ribbelpatroon te maken. De saus zal door deze structuur beter blijven zitten. Bestuif de gnocchi met een klein beetje bloem om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken. 

Breng een pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe. Verhit een flinke klont boter in een kleine sauspan en voeg hier een handvol salie blaadjes aan toe. Laat het op laag vuur zachtjes smelten, zo zal de salie smaak worden opgenomen in de boter. 

Gnocchi met salieboter
Gnocchi met salieboter

Gnocchi met salieboter afmaken – 15 minuten

Kook de gnocchi een aantal minuten in de pan met kokend water. Voeg niet teveel gnocchi tegelijkertijd toe. De gnocchi is gaar zodra deze naar boven komen drijven. 

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de gnocchi enkele minuten tot de buitenkant een beetje krokant en mooi goudbruin is. Bak de gnocchi in delen, als je ze allemaal tegelijk gaat bakken zullen ze niet mooi krokant worden. Serveer met de salieboter en eventueel een beetje extra geraspte kaas, smakelijk!


Waardeer dit recept!
5 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.