Gnocchi met salieboter
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Gnocchi met salieboter vegetarisch

Deze gnocchi met salieboter zijn zacht van binnen en krokant van buiten. Makkelijk zelf te maken met weinig ingrediënten.

1 uur
4 personen
Gnocchi met salieboter ingrediënten

Recept gnocchi met salieboter

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-06-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
45 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 45 minuten

Voor de beste gnocchi kun je de aardappels in de schil koken en deze erna pas schillen. Voor een snellere versie schil je de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappelstukjes in 20 minuten gaar. 

Maak een gladde puree van de aardappels. Gebruik hier een fijne zeef en een grote lepel voor, duw de aardappelen met behulp van de (soep) lepel door de zeef. Breng op smaak met peper en zout. 

Bestuif je handen en het werkblad met bloem. Meng de eidooiers, Parmezaanse kaas en de bloem door de aardappelpuree met je handen. Het deeg hoort een beetje plakkerig aan te voelen. 

Verdeel het deeg in evenredige stukken en rol er 1 lange reep van, van ongeveer 2.5 cm dik. Snijd de rol dan in kleinere stukken en gebruik een vork om er mooie gnocchi van te maken, zie voorbeeld hieronder: 

Gnocchi met tomatensaus deeg
Gnocchi deeg

Druk met je duim en rol enigszins naar voren om een ribbelpatroon te maken. De saus zal door deze structuur beter blijven zitten. Bestuif de gnocchi met een klein beetje bloem om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken. 

Breng een pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe. Verhit een flinke klont boter in een kleine sauspan en voeg hier een handvol salie blaadjes aan toe. Laat het op laag vuur zachtjes smelten, zo zal de salie smaak worden opgenomen in de boter. 

Gnocchi met salieboter
Gnocchi met salieboter

Gnocchi met salieboter afmaken – 15 minuten

Kook de gnocchi een aantal minuten in de pan met kokend water. Voeg niet teveel gnocchi tegelijkertijd toe. De gnocchi is gaar zodra deze naar boven komen drijven. 

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de gnocchi enkele minuten tot de buitenkant een beetje krokant en mooi goudbruin is. Bak de gnocchi in delen, als je ze allemaal tegelijk gaat bakken zullen ze niet mooi krokant worden. Serveer met de salieboter en eventueel een beetje extra geraspte kaas, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
406.01 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
49.22 g
0.87 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.6 g
6.44 g
Eiwitten
16.38 g
Vezels
4.95 g
Natrium
504.37 mg
Mineralen
Ijzer
2.8 mg
Calcium
209.49 mg
Magnesium
44.96 mg
Kalium
44.96 mg
Fosfor
356.91 mg
Koper
0.41 mg
Zink
2.51 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
11.07 µg
Vitamines
Vitamine C
12.96 mg
Vitamine D
1.12 mg
Vitamine A
295.19 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
1.05 mg
Vitamine B12
0.7 µg
Foliumzuur
67.75 µg
Vitamine E
0.97 mg
Vitamine K
88.73 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Gnocchi met salieboter"
Marjon zegt op 15-06-2020
Hoi hoi, Ik wil de gnocchi maken en je hebt het over sjalotjes en knoflook. Maar je vertelt niet wat ik daarmee moet doen? Groetjes Marjon
Ohmydish zegt op 15-06-2020
Hoi Marjon, wat leuk dat je de gnocchi gaat maken! Ik heb het even bekeken en er gaat helemaal geen sjalot en/of knoflook bij. Oeps foutje! Ik heb de zin om ze te pellen en fijn snijden verwijderd, die heb ik er per ongeluk in getypt, excuses! Fijne dag :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.