Deze hummus met gekarameliseerde sjalot is ideaal als dipsaus tijdens een feestje, maar ook erg lekker op brood tijdens de lunch.
Let op: Als je gedroogde kikkererwten gebruikt dien je deze eerst een nacht in water te wellen en dan te koken in ruim kokend water tot ze zacht zijn.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-12-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de sjalotjes en snijd deze in (halve) dunne ringen. Verhit een beetje olijfolie in een kleine pan en fruit hierin de sjalotten enkele minuten, ze hoeven niet te kleuren.
Zodra ze een beetje zacht zijn geworden voeg je een eetlepel suiker toe en bak deze nog enkele minuten langer.
Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht. Voeg de kikkererwten samen met knoflooktenen, tahin, sap van een citroen, olijfolie en paprikapoeder toe aan een keukenmachine.
Pureer tot een gladde massa en voeg een beetje van het kikkererwtenvocht toe en eventueel meer olijfolie om de hummus smeuïger te maken.
Voeg de gekarameliseerde sjalotten toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer deze heerlijke hummus op brood of als dipsaus bij rauwe groentes zoals wortel, radijsjes en paprika. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.