Deze hummus met gekarameliseerde sjalot is ideaal als dipsaus tijdens een feestje, maar ook erg lekker op brood tijdens de lunch.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/hummus-met-gekarameliseerde-sjalot
Notitie: Als je gedroogde kikkererwten gebruikt dien je deze eerst een nacht in water te wellen en dan te koken in ruim kokend water tot ze zacht zijn.
Pel de sjalotjes en snijd deze in (halve) dunne ringen. Verhit een beetje olijfolie in een kleine pan en fruit hierin de sjalotten enkele minuten, ze hoeven niet te kleuren.
Zodra ze een beetje zacht zijn geworden voeg je een eetlepel suiker toe en bak deze nog enkele minuten langer.
Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht. Voeg de kikkererwten samen met knoflooktenen, tahin, sap van een citroen, olijfolie en paprikapoeder toe aan een keukenmachine.
Pureer tot een gladde massa en voeg een beetje van het kikkererwtenvocht toe en eventueel meer olijfolie om de hummus smeuïger te maken.
Voeg de gekarameliseerde sjalotten toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer deze heerlijke hummus op brood of als dipsaus bij rauwe groentes zoals wortel, radijsjes en paprika. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.