Ohmydish.nl


Gebakken zoete aardappel nachos

Vegan recept voor gebakken zoete aardappel nachos, een simpel maar heerlijk gerecht. Recept voor 4 personen, klaar in een half uur.

Gebakken zoete aardappel nachos
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Gebakken zoete aardappel nachos

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 zoete aardappelen
  • 2 eetlepels maïsmeel
  • 1 theelepel chilipoeder of chili vlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 1 paprika
  • 1 jalapeño peper
  • 1 blik rode kidneybonen
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • Zeezout
  • Olijfolie
  • Optioneel: hummus om erbij te serveren
Gebakken zoete aardappel nachos ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes en snijplank
  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Grote bakpan
  • Aardappelschilmesje
  • Kleine kom + garde

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-zoete-aardappel-nachos


Voorbereiding -- 15 minuten

Schil de 3 zoete aardappels met behulp van een aardappelschilmesje. Snijd de zoete aardappels in partjes met het koksmes en de snijplank. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. Druip olijfolie over de zoete aardappelpartjes en plaats deze op de bakplaat met bakpapier erop.

Meng 2 eetlepels maïsmeel, 1 theelepel chilipoeder en zout samen in een kleine kom. Verdeel dit mengsel over de zoete aardappelpartjes en bak deze 35 minuten lang in de oven. Schud de aardappelen een aantal keren om tijdens het bakken.

Snijd een halve rode ui, jalapeño peper en een rode paprika in stukjes. Laat de blikjes maïs en rode kidneybonen uitlekken.

Gebakken zoete aardappel nachos Gebakken zoete aardappel nachos

De gebakken zoete aardappel nachos afmaken -- 15 minuten

Bereid de rest van dit gerecht ongeveer 15 minuten voordat de zoete aardappelpartjes gaar zijn. Verhit olijfolie in een grote bakpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en rode ui toe, breng op smaak met wat zout. Bak in 2 minuten tijd glazig.

Voeg er dan de rode paprika, maïs en rode kidneybonen aan toe. Bak dit 5 - 7 minuten mee. Voeg 1 eetlepel gedroogde oregano en een eetlepel komijnpoeder toe. Proef, en breng op smaak met extra chilipoeder en/of zout.

Haal de zoete aardappelpartjes uit de oven en besprenkel deze met (grof) zeezout. Verdeel over de borden en plaats de groentes er bovenop. Voeg eventueel crème fraîche toe, een salsa, guacamole of hummus naar keuze. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Glutenvrije chocoladecake

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.