Witte chocolade en mango slof
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Witte chocolade en mango slof vegetarisch

Een heerlijk krokant gebakje gevuld met zelfgemaakte amandelspijs. Deze witte chocolade en mango slof is klaar binnen een uur en ziet er feestelijk uit.

1 uur
6 personen
Witte chocolade en mango slof ingrediënten

Recept witte chocolade en mango slof

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-05-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Amandelspijs en sloffendeeg maken – 15 minuten + wachttijd

Smelt 25 gram roomboter met 75 ml water en 80 gram suiker. Voeg 50 gram bloem in één keer toe en gaar het nog enkele minuten. Voeg dan het amandelmeel toe en meng goed.

Laat de amandelspijs afkoelen terwijl je het sloffendeeg maakt. Je kunt het deeg met een elektrische mixer of met de hand kneden. Meng 200 gram bloem met 145 gram suiker en 2 gram baksoda.

Snijd 145 gram roomboter in blokjes en voeg deze geleidelijk toe terwijl je kneed. Voeg dan ook het eigeel en een eetlepel citroensap toe en kneed tot een deegbal.

Pak de deegbal in met huishoudfolie en leg deze ongeveer een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rooster aan klein handjevol amandelschaafsel in een droge bakpan. 

Witte chocolade en mango slof
Witte chocolade en mango slof

Witte chocolade en mango slof afmaken – 45 minuten

Rol het deeg uit tot 1 cm dikte en verplaats dit met de sloffenring naar de bakplaat bekleed met bakpapier. Rol de amandelspijs tot het precies in het midden van het sloffendeeg past.

Zorg dat de randen vrij zijn zodat het deeg om de amandelspijs kan rijzen. Bak de slof ongeveer 20 minuten lang en laat deze dan in de vorm afkoelen.

Smelt de witte chocolade terwijl de slof staat af te koelen, je kunt dit bain-marie doen of eventueel in de magnetron. Klop de slagroom en meng deze samen met mascarpone in een middelgrote kom.

Laat de gesmolten witte chocolade afkoelen en roer deze dan door de mascarpone. Schil de mango en snijd deze in dunne plakjes. Verdeel de witte chocolade room over de slof.

Decoreer met plakjes mango en amandelschaafsel. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
906.25 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
83.61 g
51.24 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
56.06 g
27.1 g
Eiwitten
13.95 g
Vezels
4.82 g
Natrium
127.93 mg
Mineralen
Ijzer
3.11 mg
Calcium
159.52 mg
Magnesium
29.65 mg
Kalium
29.65 mg
Fosfor
134.17 mg
Koper
0.28 mg
Zink
1.03 mg
Jodium
0 µg
Selenium
1.9 µg
Vitamines
Vitamine C
16.83 mg
Vitamine D
0.66 mg
Vitamine A
0.44 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.25 mg
Vitamine B12
0.1 µg
Foliumzuur
31.75 µg
Vitamine E
0.95 mg
Vitamine K
0.11 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Witte chocolade en mango slof"
Lana zegt op 07-02-2019
Een vraagje.. Hoe groot is de sloffenring die hiervoor gebruikt is? Thanks
Ohmydish zegt op 07-02-2019
Hallo Lana, een standaard sloffenring van 24 - 9 cm. Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.