Ohmydish.nl


Witte chocolade en mango slof

Een heerlijk krokant gebakje gevuld met zelfgemaakte amandelspijs. Deze witte chocolade en mango slof is klaar binnen een uur en ziet er feestelijk uit.

Witte chocolade en mango slof
1 uur 6 personen Taart en cake
Witte chocolade en mango slof

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 100 gram mascarpone
  • 100 ml room
  • 60 gram witte chocolade
  • ter decoratie: 1 mango
  • handvol amandelschaafsel

Ingrediënten amandelspijs

  • 25 gram roomboter
  • 75 ml water
  • 80 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 150 gram amandelmeel

Ingrediënten sloffendeeg

  • 200 gram bloem
  • 145 gram suiker
  • 2 gram baksoda
  • 145 gram roomboter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eigeel
Witte chocolade en mango slof ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine sauspan
  • houten lepel
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • sloffenring
  • kleine bakpan
  • deegroller
  • kleine pan met passende kom (bain-marie)
  • siliconen spatel
  • middelgrote kom

Bereiden

1 uur 6 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-chocolade-en-mango-slof


Amandelspijs en sloffendeeg maken -- 15 minuten + wachttijd

Smelt 25 gram roomboter met 75 ml water en 80 gram suiker. Voeg 50 gram bloem in één keer toe en gaar het nog enkele minuten. Voeg dan het amandelmeel toe en meng goed.

Laat de amandelspijs afkoelen terwijl je het sloffendeeg maakt. Je kunt het deeg met een elektrische mixer of met de hand kneden. Meng 200 gram bloem met 145 gram suiker en 2 gram baksoda.

Snijd 145 gram roomboter in blokjes en voeg deze geleidelijk toe terwijl je kneed. Voeg dan ook het eigeel en een eetlepel citroensap toe en kneed tot een deegbal.

Pak de deegbal in met huishoudfolie en leg deze ongeveer een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rooster aan klein handjevol amandelschaafsel in een droge bakpan. 

Witte chocolade en mango slof

Witte chocolade en mango slof afmaken -- 45 minuten

Rol het deeg uit tot 1 cm dikte en verplaats dit met de sloffenring naar de bakplaat bekleed met bakpapier. Rol de amandelspijs tot het precies in het midden van het sloffendeeg past.

Zorg dat de randen vrij zijn zodat het deeg om de amandelspijs kan rijzen. Bak de slof ongeveer 20 minuten lang en laat deze dan in de vorm afkoelen.

Smelt de witte chocolade terwijl de slof staat af te koelen, je kunt dit bain-marie doen of eventueel in de magnetron. Klop de slagroom en meng deze samen met mascarpone in een middelgrote kom.

Laat de gesmolten witte chocolade afkoelen en roer deze dan door de mascarpone. Schil de mango en snijd deze in dunne plakjes. Verdeel de witte chocolade room over de slof.

Decoreer met plakjes mango en amandelschaafsel. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen
Volgend recept →
Pasta met olijven en artisjok

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.