Een heerlijk krokant gebakje gevuld met zelfgemaakte amandelspijs. Deze witte chocolade en mango slof is klaar binnen een uur en ziet er feestelijk uit.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-05-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Smelt 25 gram roomboter met 75 ml water en 80 gram suiker. Voeg 50 gram bloem in één keer toe en gaar het nog enkele minuten. Voeg dan het amandelmeel toe en meng goed.
Laat de amandelspijs afkoelen terwijl je het sloffendeeg maakt. Je kunt het deeg met een elektrische mixer of met de hand kneden. Meng 200 gram bloem met 145 gram suiker en 2 gram baksoda.
Snijd 145 gram roomboter in blokjes en voeg deze geleidelijk toe terwijl je kneed. Voeg dan ook het eigeel en een eetlepel citroensap toe en kneed tot een deegbal.
Pak de deegbal in met huishoudfolie en leg deze ongeveer een half uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rooster aan klein handjevol amandelschaafsel in een droge bakpan.
Rol het deeg uit tot 1 cm dikte en verplaats dit met de sloffenring naar de bakplaat bekleed met bakpapier. Rol de amandelspijs tot het precies in het midden van het sloffendeeg past.
Zorg dat de randen vrij zijn zodat het deeg om de amandelspijs kan rijzen. Bak de slof ongeveer 20 minuten lang en laat deze dan in de vorm afkoelen.
Smelt de witte chocolade terwijl de slof staat af te koelen, je kunt dit bain-marie doen of eventueel in de magnetron. Klop de slagroom en meng deze samen met mascarpone in een middelgrote kom.
Laat de gesmolten witte chocolade afkoelen en roer deze dan door de mascarpone. Schil de mango en snijd deze in dunne plakjes. Verdeel de witte chocolade room over de slof.
Decoreer met plakjes mango en amandelschaafsel. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.