Een heerlijk krokant gebakje gevuld met zelfgemaakte amandelspijs. Deze witte chocolade en mango slof is klaar binnen een uur en ziet er feestelijk uit.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-chocolade-en-mango-slof
Deze maand was het weer opnieuw tijd voor de foodblogswap, deze keer een beetje te laat. We gingen namelijk onverwacht naar Nederland vanwege een sterfgeval in de familie. We hebben al eens eerder iets mogen koken/bakken van Mamma'tje van alles, toen maakten we de gevulde koeken. Deze keer weer een baksel, namelijk een slof. Ik had geen mini slofjes vormen, dus het werd een normaal formaat.
De passievruchten in de winkel hier zagen er niet geweldig uit, dus ik ging voor een versie met mango, ook érg lekker! Ik gebruik niet graag vervangers, dit komt omdat ik suikervrij ben opgevoed en dus altijd heb moeten 'zoeken' qua bakrecepten (suiker vervangers reageren anders op hitte etc.). Niets mis mee natuurlijk en voor mijn moeder doe ik het nog steeds met liefde, maar daarom maak ik recepten het liefste met 'gewone' bloem en suiker :-)
Je kunt het deeg met een elektrische mixer of met de hand kneden. Meng 200 gram bloem met 145 gram suiker en 2 gram baksoda. Snijd 145 gram roomboter in blokjes en voeg deze geleidelijk toe terwijl je kneed. Voeg dan ook het eigeel en een eetlepel citroensap toe en kneed tot een deegbal. Pak de deegbal in met huishoudfolie en leg deze ongeveer een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster aan klein handjevol amandelschaafsel in een droge bakpan.
Witte chocolade en mango slof
Smelt de witte chocolade terwijl de slof staat af te koelen, je kunt dit bain-marie doen of eventueel in de magnetron. Klop de slagroom en meng deze samen met mascarpone in een middelgrote kom. Laat de gesmolten witte chocolade afkoelen en roer deze dan door de mascarpone.
Schil de mango en snijd deze in dunne plakjes. Verdeel de witte chocolade room over de slof. Decoreer met plakjes mango en amandelschaafdel. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.