Viscurry
😍 27Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Viscurry

Deze viscurry is ontzettend geurig, kruidig en smaakvol. Makkelijk te maken in minder dan een uur tijd. Met verschillende soorten groenten en witvis.

50 minuten
4 personen
Viscurry ingrediënten
Recept viscurry

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en schil de gember wortel en verse kurkuma. Je kunt ervoor kiezen om de ui en knoflook fijn te snijden en de gember en kurkuma fijn te raspen.

Je kunt er ook voor kiezen deze iets grover te laten en fijner te malen met een vijzel na het aanfruiten. 

Viscurry
Viscurry

Viscurry afmaken – 40 minuten

Verhit een beetje olie in een grote bakpan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en kurkuma enkele minuten. Voeg komijn, koriander en chili toe en bak nog kort mee.

Je kunt het geheel nu tot een puree stampen in een vijzel, maar dit is optioneel. Kneus de citroengras stengel en voeg deze samen met de kokosmelk en een half blik tomaat toe aan de het kruidenmengsel in de bakpan.

Leg de bevroren vis dan in de saus en verdeel de bevroren groenten bovenop. Laat de curry nu ongeveer 20 tot 30 minuten zachtjes sudderen en roer af en toe.

De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de vis en de gewenste dikte van de curry. Pers ondertussen het sap uit de limoenen en voeg dit toe aan de curry.

Verwijder de citroengras stengel en breng de curry op smaak met peper en zout. Serveer met rijst, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

27 waarderingen
😍
27
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
437.63 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
22.59 g
6.82 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
27.97 g
19.33 g
Eiwitten
26.84 g
Vezels
6.35 g
Natrium
613.34 mg
Mineralen
Ijzer
6.71 mg
Calcium
134.57 mg
Magnesium
117.31 mg
Kalium
117.31 mg
Fosfor
533.06 mg
Koper
0.32 mg
Zink
2.1 mg
Jodium
238.12 µg
Selenium
0.98 µg
Vitamines
Vitamine C
55.48 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
1157.64 mg
Vitamine B1
0.38 mg
Vitamine B2
0.39 mg
Vitamine B6
0.53 mg
Vitamine B12
2.5 µg
Foliumzuur
62.32 µg
Vitamine E
1.14 mg
Vitamine K
47.76 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Viscurry"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.