Viscurry

(21)

Deze viscurry is ontzettend geurig, kruidig en smaakvol. Makkelijk te maken in minder dan een uur tijd. Met verschillende soorten groenten en witvis.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-08-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Viscurry

Ingrediënten


  • 500 - 600 gram diepvries witvis
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 3 cm gember wortel
  • 1 verse kurkuma of 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1/2e theelepel gemalen chili
  • 1 citroengras stengel
  • 400 ml kokosmelk
  • 1/2 blik tomaat (200 gram)
  • 600 gram (diepvries) groentenmix naar keuze
  • 2 limoenen
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
  • rijst om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • optioneel: fijne rasp of vijzel
  • grote bakpan
  • houten lepel

Viscurry Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/viscurry


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en schil de gember wortel en verse kurkuma. Je kunt ervoor kiezen om de ui en knoflook fijn te snijden en de gember en kurkuma fijn te raspen.

Je kunt er ook voor kiezen deze iets grover te laten en fijner te malen met een vijzel na het aanfruiten. 

Viscurry
Viscurry

Viscurry afmaken -- 40 minuten

Verhit een beetje olie in een grote bakpan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en kurkuma enkele minuten. Voeg komijn, koriander en chili toe en bak nog kort mee.

Je kunt het geheel nu tot een puree stampen in een vijzel, maar dit is optioneel. Kneus de citroengras stengel en voeg deze samen met de kokosmelk en een half blik tomaat toe aan de het kruidenmengsel in de bakpan.

Leg de bevroren vis dan in de saus en verdeel de bevroren groenten bovenop. Laat de curry nu ongeveer 20 tot 30 minuten zachtjes sudderen en roer af en toe.

De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de vis en de gewenste dikte van de curry. Pers ondertussen het sap uit de limoenen en voeg dit toe aan de curry.

Verwijder de citroengras stengel en breng de curry op smaak met peper en zout. Serveer met rijst, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-08-2023


Waardeer dit recept!
21 stemmen

0 reacties op Viscurry

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.