Ohmydish.nl


Viscurry

Deze viscurry is ontzettend geurig, kruidig en smaakvol. Makkelijk te maken in minder dan een uur tijd. Met verschillende soorten groenten en witvis.

Viscurry
50 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Viscurry

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 - 600 gram diepvries witvis
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 3 cm gember wortel
  • 1 verse kurkuma of 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1/2e theelepel gemalen chili
  • 1 citroengras stengel
  • 400 ml kokosmelk
  • 1/2 blik tomaat (200 gram)
  • 600 gram (diepvries) groentenmix naar keuze
  • 2 limoenen
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
  • rijst om erbij te serveren
Viscurry ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • optioneel: fijne rasp of vijzel
  • grote bakpan
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

50 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/viscurry


Het is weer tijd voor de foodblogswap, waar men een ander blog krijgt toegewezen om iets van te koken of bakken. Dit keer voor mij een redelijk onbekend blog, lekker plan van Laura. Daar zag ik allerlei lekkers voorbij komen maar uiteindelijk ging ik voor de viscurry, want zoiets was nog niet te vinden op Ohmydish. Mijn tafelgenoten keurden deze meer dan goed, zo simpel, geurig en smaakvol! Zelf mocht ik deze helaas niet proeven vanwege mijn visallergie, maar ik geloof ze meteen want ook bij Laura zag deze er al heerlijk uit.

Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en schil de gember wortel en verse kurkuma. Je kunt ervoor kiezen om de ui en knoflook fijn te snijden en de gember en kurkuma fijn te raspen. Je kunt er ook voor kiezen deze iets grover te laten en fijner te malen met een vijzel na het aanfruiten.

Viscurry Viscurry

Viscurry afmaken -- 40 minuten

Verhit een beetje olie in een grote bakpan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en kurkuma enkele minuten. Voeg komijn, koriander en chili toe en bak nog kort mee. Je kunt het geheel nu tot een puree stampen in een vijzel, maar dit is optioneel.

Kneus de citroengras stengel en voeg deze samen met de kokosmelk en een half blik tomaat toe aan de het kruidenmengsel in de bakpan. Leg de bevroren vis dan in de saus en verdeel de bevroren groenten bovenop. Laat de curry nu ongeveer 20 tot 30 minuten zachtjes sudderen en roer af en toe. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de vis en de gewenste dikte van de curry.

Pers ondertussen het sap uit de limoenen en voeg dit toe aan de curry. Verwijder de citroengras stengel en breng de curry op smaak met peper en zout. Serveer met rijst, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen
← Vorig recept
Spritsen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.