Ohmydish.nl


Vegetarische rode linzen en broccoli stoof

Een vegetarisch rode linzen en broccoli stoof met een beetje pit. Heerlijk met verschillende kruiden en kokosmelk. Klaar binnen 40 minuten.

Vegetarische rode linzen en broccoli stoof
40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Vegetarische rode linzen en broccoli stoof

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram rode linzen
  • 1 broccoli
  • 300 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 4 knoflooktenen
  • 3 cm gember wortel
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • zout naar smaak
  • rijst om erbij te serveren
Vegetarische rode linzen en broccoli stoof ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • rasp
  • wok of braadpan met deksel

Bereiden

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-rode-linzen-en-broccoli-stoof


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel en snijd de ui en knoflooktenen fijn. Snijd de rode peper door de helft, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd in dunne halve ringetjes. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Verdeel de broccoli in niet al te grote roosjes en zet opzij. Kook de rijst volgens de verpakking, je kunt hier elke rijst die je wilt bij serveren.

Vegetarische rode linzen en broccoli Vegetarische rode linzen en broccoli

Vegetarische rode linzen en broccoli stoof afmaken -- 30 minuten

Verhit zonnebloemolie in de wok of braadpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan de rode peper en gember toe, bak nog kort mee. Voeg dan de gemalen koriander, komijn en kurkuma toe en na een minuut ook de rode linzen. Schenk er dan de kokosmelk en water bij en breng aan de kook.

Zet het vuur dan laag, plaats een deksel op de pan en gaar de linzen ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het type linzen dat je gebruikt. Voeg dan de broccoli roosjes toe en gaar het nog ongeveer 10 minuten langer, je zult merken dat de linzen uiteen beginnen te vallen en de stoof dikker wordt. Breng op smaak met zout en serveer met de rijst. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Kip souvlaki

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.