Een vegetarisch rode linzen en broccoli stoof met een beetje pit. Heerlijk met verschillende kruiden en kokosmelk. Klaar binnen 40 minuten.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-rode-linzen-en-broccoli-stoof
Pel en snijd de ui en knoflooktenen fijn. Snijd de rode peper door de helft, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd in dunne halve ringetjes. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Verdeel de broccoli in niet al te grote roosjes en zet opzij. Kook de rijst volgens de verpakking, je kunt hier elke rijst die je wilt bij serveren.
Verhit zonnebloemolie in de wok of braadpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan de rode peper en gember toe, bak nog kort mee.
Voeg dan de gemalen koriander, komijn en kurkuma toe en na een minuut ook de rode linzen. Schenk er dan de kokosmelk en water bij en breng aan de kook.
Zet het vuur dan laag, plaats een deksel op de pan en gaar de linzen ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het type linzen dat je gebruikt.
Voeg dan de broccoli roosjes toe en gaar het nog ongeveer 10 minuten langer, je zult merken dat de linzen uiteen beginnen te vallen en de stoof dikker wordt.
Breng op smaak met zout en serveer met de rijst. Eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!