Een overheerlijke vanille en dulce de leche taart is nóg beter dan een taart met karamel. Versier met suikersterretjes voor een feestelijke sfeer.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vanille-en-dulce-de-leche-taart
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een springvorm met bakpapier.
Klop 170 gram boter luchtig in enkele minuten met de elektrische mixer en voeg er dan geleidelijk de suiker aan toe. Voeg dan een eetlepel vanille extract en de melk toe. Voeg het bakpoeder, bloem en een snuf zout beetje bij beetje toe en meng goed.
Ontvet een kom en garde van de elektrische mixer met een paar druppels citroensap en klop de eiwitten tot er stijve pieken in komen.
Schep de eiwitten voorzichtig door het mengsel tot het een glad en luchtig cakebeslag is geworden. Verdeel het cakebeslag in de springvorm en bak in de oven voor ongeveer 45 minuten.
Controleer met een houten prikker, als deze er schoon uit komt is de cake gaar. Laat deze dan volledig afkoelen op een afkoelrek.
Klop 80 gram boter luchtig met de elektrische mixer en voeg er dan geleidelijk de poedersuiker aan toe. Voeg een halve eetlepel vanille extract, een snuf zout en de room toe.
Snijd de cake door de helft en besmeer de onderste helft met de boter crème. Plaats de andere helft van de cake bovenop en besmeer de zijkanten en bovenkant met dulce de leche.
Versier de taart eventueel met een klein handvol eetbare (kerst) sterretjes. Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.