Een overheerlijke vanille en dulce de leche taart is nóg beter dan een taart met karamel. Versier met suikersterretjes voor een feestelijke sfeer.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-12-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een springvorm met bakpapier.
Klop 170 gram boter luchtig in enkele minuten met de elektrische mixer en voeg er dan geleidelijk de suiker aan toe. Voeg dan een eetlepel vanille extract en de melk toe. Voeg het bakpoeder, bloem en een snuf zout beetje bij beetje toe en meng goed.
Ontvet een kom en garde van de elektrische mixer met een paar druppels citroensap en klop de eiwitten tot er stijve pieken in komen.
Schep de eiwitten voorzichtig door het mengsel tot het een glad en luchtig cakebeslag is geworden. Verdeel het cakebeslag in de springvorm en bak in de oven voor ongeveer 45 minuten.
Controleer met een houten prikker, als deze er schoon uit komt is de cake gaar. Laat deze dan volledig afkoelen op een afkoelrek.
Klop 80 gram boter luchtig met de elektrische mixer en voeg er dan geleidelijk de poedersuiker aan toe. Voeg een halve eetlepel vanille extract, een snuf zout en de room toe.
Snijd de cake door de helft en besmeer de onderste helft met de boter crème. Plaats de andere helft van de cake bovenop en besmeer de zijkanten en bovenkant met dulce de leche.
Versier de taart eventueel met een klein handvol eetbare (kerst) sterretjes. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.