Verras je geliefde met deze valentijnstaart met rood fruit. Extra lekker door een laag romige kwark. Ook zonder de hartjes is deze taart overheerlijk!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-02-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 2 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng 250 gram bloem samen met een snufje zout en 80 gram suiker. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze per stuk toe aan je mixer.
Mix het geheel met de menghaak totdat het geheel er kruimelig uit ziet. Voeg dan 1 eierdooier en 2 eetlepels koud water toe. Mix tot het deeg tot een bol is gekneed.
Haal de deegbal uit de mixer kom en pak deze met plastic huishoudfolie goed in. Laat een uur lang rusten in de koelkast. Na een uur verwarm je je oven voor op 180 graden Celsius.
Vet de ronde bakvorm in met boter. Verdeel wat bloem over je aanrecht en gebruik een deegroller om het deeg plat uit te rollen. Houd genoeg deeg over om er hartjes uit te steken voor de bovenkant.
Verplaats het deeg met de deegroller naar de vorm, dit deeg breekt snel maar je kunt het gemakkelijk aan elkaar drukken.
Druk goed aan en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem van het deeg.
Roer de kwark glad samen met de eieren, vanille suiker en 1 eetlepel suiker. Verdeel dit mengsel over de bodem en verdeel er dan het rood fruit over.
Verdeel nog 2 eetlepels suiker over het rood fruit en maak een bovenkant van hartjes.
Bestrijk de hartjes met ei en bak de taart ongeveer 40 minuten, of tot deze mooi goudbruin is. Laat deze eerst een beetje afkoelen, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.