Ohmydish.nl


Valentijn pavlova met rood fruit

Deze valentijn pavlova met rood fruit is makkelijk te maken, een ideale zoete afsluiter van een valentijnsdiner of maak ze voor Moederdag.

50 minuten 6 personen Toetjes
Valentijn pavlova met rood fruit

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • snuf zout
  • 1 theelepel maizena
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • bakje verse frambozen
  • bakje verse blauwe bessen
Valentijn pavlova met rood fruit ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • elektrische mixer
  • keukenpapier met een paar druppels citroensap
  • 2 spuitzakken, 1 zonder en 1 met stervormige spuitmond

Bereiden


50 minuten 6 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/valentijn-pavlova-met-rood-fruit


Voorbereiding -- 40 minuten

Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Bereid een bakplaat voor met bakpapier, je kunt eventueel hartjes tekenen op het bakpapier voor perfecte hartvormige pavlova (en draai het bakpapier dan om). 

Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een keukenpapiertje. Voeg dan de eiwitten toe aan de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan. 

Voeg beetje bij beetje 100 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Voeg een snufje zout, vanille extract en een theelepel maizena toe. 

Schep het eiwit in een spuitzak zonder spuitmond en spuit dikke hartvormige pavlova. Bak deze ongeveer een half uur lang in de voorverwarmde oven. 

Tijd is afhankelijk van je oven, de pavlova is goed als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht. In principe is het dus een meringue met een zachte binnenkant. 

Valentijn pavlova met rood fruit
Valentijn pavlova met rood fruit

Valentijn pavlova met rood fruit afmaken -- 10 minuten

Klop ondertussen slagroom samen met 2 eetlepels poedersuiker en 1 eetlepel vanille extract om vanille slagroom te maken. 

Voeg de slagroom toe aan een spuitzak met stervormige spuitmond. Zodra de pavlova klaar is laat je deze afkoelen. 

Spuit dan een beetje slagroom op de bovenkant en verdeel er her en der blauwe bessen en frambozen over, je kunt eventueel ook ander soort fruit gebruiken. 

Als je de pavlova pas later gaat serveren kun je deze beter apart bewaren en de slagroom en fruit pas vlak voor het serveren erover verdelen. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Ajam pedis

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.