Deze valentijn pavlova met rood fruit is makkelijk te maken, een ideale zoete afsluiter van een valentijnsdiner of maak ze voor Moederdag.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/valentijn-pavlova-met-rood-fruit
Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een keukenpapiertje. Voeg dan de eiwitten toe aan de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan. Voeg dan beetje bij beetje 100 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Voeg een snufje zout, vanilla extract en een theelepel maizena toe. Schep het eiwit in een spuitzak zonder spuitmond en spuit dikke hartvormige pavlova. Bak deze ongeveer een half uur lang in de voorverwarmde oven. Tijd is afhankelijk van je oven, de pavlova is goed als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht. In principe is het dus een meringue met een zachte binnenkant.
Valentijn pavlova met rood fruit
Spuit dan een beetje slagroom op de bovenkant en verdeel er her en der blauwe bessen en frambozen over, je kunt eventueel ook ander soort fruit gebruiken. Als je de pavlova pas later gaat serveren kun je deze beter apart bewaren en de slagroom en fruit pas vlak voor het serveren erover verdelen. Geniet ervan!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.