Deze valentijn pavlova met rood fruit is makkelijk te maken, een ideale zoete afsluiter van een valentijnsdiner of maak ze voor Moederdag.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/valentijn-pavlova-met-rood-fruit
Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Bereid een bakplaat voor met bakpapier, je kunt eventueel hartjes tekenen op het bakpapier voor perfecte hartvormige pavlova (en draai het bakpapier dan om).
Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een keukenpapiertje. Voeg dan de eiwitten toe aan de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan.
Voeg beetje bij beetje 100 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Voeg een snufje zout, vanille extract en een theelepel maizena toe.
Schep het eiwit in een spuitzak zonder spuitmond en spuit dikke hartvormige pavlova. Bak deze ongeveer een half uur lang in de voorverwarmde oven.
Tijd is afhankelijk van je oven, de pavlova is goed als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht. In principe is het dus een meringue met een zachte binnenkant.
Klop ondertussen slagroom samen met 2 eetlepels poedersuiker en 1 eetlepel vanille extract om vanille slagroom te maken.
Voeg de slagroom toe aan een spuitzak met stervormige spuitmond. Zodra de pavlova klaar is laat je deze afkoelen.
Spuit dan een beetje slagroom op de bovenkant en verdeel er her en der blauwe bessen en frambozen over, je kunt eventueel ook ander soort fruit gebruiken.
Als je de pavlova pas later gaat serveren kun je deze beter apart bewaren en de slagroom en fruit pas vlak voor het serveren erover verdelen. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.