Ohmydish.nl


Uienbeignets

Deze uienbeignets zitten boordevol kruiden! Een simpel beslag dat gefrituurd wordt tot perfectie. Kan eventueel geserveerd worden met een simpele saus.

Uienbeignets
20 minuten 4 personen Hapjes en snacks
Uienbeignets

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram uien
  • handvol verse peterselie
  • 1 limoen
  • 1 knoflookteen
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1/2e theelepel gemalen komijn
  • 1/2e theelepel gemalen koriander
  • peper en zout naar smaak
  • 70 ml water
Uienbeignets ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • 2 middelgrote kommen
  • optioneel: keukenmachine / food processor
  • frietpan of braadpan met laag zonnebloemolie
  • keukenpapier
  • schuimspaan
  • 2 lepels

Bereiden


20 minuten 4 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/uienbeignets


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de uien en knoflookteen. Je kunt ervoor kiezen om het beslag in de keukenmachine fijn te malen, of zelf de ui en knoflook met een koksmes fijn snijden.

Hak dan ook de peterselie fijn en maak een beslag van ui, knoflook, peterselie, het sap van een limoen, de kruiden, water en bloem. Zorg ervoor dat het beslag goed op smaak is en voeg eventueel een beetje extra zout toe.

Uienbeignets Uienbeignets

De uienbeignets afmaken -- 10 minuten

Verwarm een laag frituurolie en zet een middelgrote kom met keukenpapier klaar. Gebruik 2 lepels om hoopjes van het beslag voorzichtig in de olie te laten zakken. Voeg niet teveel hoopjes tegelijk aan de olie toe. Draai na enkele minuten zodat alle kanten mooi goudbruin zijn. Herhaal tot al het beslag is gefrituurd en serveer direct. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Kruidige eendenbouten
Volgend recept →
Zelf kruidenroomkaas maken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.