Turkse appelkoekjes, had jij er al eens van gehoord? Mooi zijn ze hè? Niet te vergeten ook nog eens ontzettend lekker. Met een fantastisch zelfgemaakt deeg.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-03-2017, dit recept is voor 20 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met maken van het deeg, je kunt dit met een elektrische mixer doen maar je kunt het ook met de hand kneden. Voeg hiervoor alle ingrediënten samen tot een deegbal is ontstaan.
Het deeg zal zacht aanvoelen, maar het mag niet te plakkerig zijn. Pak het deeg in met huishoudfolie en laat minimaal een half uur in de koelkast rusten. Maak ondertussen de appelvulling.
Gebruik een kleine blender om de hazelnoten fijn te hakken, maar zorg dat het nog wel wat structuur heeft. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Gebruik een grove rasp om de appels boven de pan te raspen.
Verwarm de appels op middelhoog vuur en zodra het begint te sissen zet je het vuur laag. Voeg de suiker en kaneel toe en laat het dan op laag vuur enkele minuten koken tot een groot deel van het vocht is verdampt.
Voeg dan de hazelnoten toe. Je zult merken dat de hazelnoten de rest van het vocht opnemen. Plaats de vulling in een zeef en druk het resterende vocht eruit.
Zet de vulling in het zeef in de koelkast en laat volledig afkoelen.
Haal het deeg uit de koelkast zodra het koud en steviger is geworden en verdeel in 5 gelijke delen. Bestuif je aanrecht en deegroller met bloem. Kneed elk bolletje nog eens apart en rol het dan uit, niet al te dun.
Snijd in vieren en snijd dan elk stuk schuin in, zoals te zien op de foto.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verdeel een eetlepel vulling in het midden en vouw het pakketje dan dicht, zoals te zien op de foto's.
Leg alle pakketjes op een bakplaat met bakpapier en herhaal tot al het deeg gebruikt is.
Bak ze dan mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van je oven.
Laat ze een beetje afkoelen, bestuif met poedersuiker en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.