Soms wil je een tomaat zonder vel, voor de soep of saus bijvoorbeeld. Maar hoe doe je dat eigenlijk, tomaten ontvellen? Met deze tips heb jij binnen een handomdraai ontvelde tomaten!
Tomaten ontvellen noemt men ook wel pliceren. Dit makkelijke klusje wordt vaak gedaan zodat er geen stukjes in je soep of saus zitten, ofwel omdat het doorgaans lekkerder is.
Waarom er nog stukjes in je soep of saus zitten na het pureren komt omdat het velletje hard is en moeilijk oplost in een vloeistof. Of je dit erg vindt is een persoonlijke voorkeur, met deze tips heb jij binnen no-time een berg tomaten zonder velletje!
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/tomaten-ontvellen-zo-doe-je-dat
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.