Ohmydish.nl


Taco schelpen met gehakt

Deze taco schelpen met gehakt zijn een heerlijke snelle maaltijd. Ideaal voor doordeweeks, inclusief zelfgemaakte kruiden en saus als je wilt!

Taco schelpen met gehakt
25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Taco schelpen met gehakt

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

Taco schelpen met gehakt ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • oven

Bereiden

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/taco-schelpen-met-gehakt


Voorbereiding -- 10 minuten

Maak eerst de tacosaus en tacokruiden. Was de groentes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd in kleine blokjes. 

Verwijder de harde kern van de tomaten en snijd de tomaten dan in stukjes. Snijd de komkommer in plakjes en de ijsbergsla in reepjes. 

Taco schelpen met gehakt
Taco schelpen met gehakt

Taco schelpen met gehakt afmaken -- 15 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden om de taco schelpen te verwarmen. Het beste kun je de schelpen niet van elkaar halen, het stukje karton niet verwijderen maar alleen het plastic weghalen. Als je de schelpen van elkaar af haalt, zullen ze deels dichtgaan en met het karton blijven ze mooi open staan. Wel zo handig om ze te kunnen vullen. 

Verhit zonnebloemolie of andere neutrale olie in de grote bakpan en voeg hier het gehakt aan toe. Bak dit enkele minuten, tot het bruin begint te kleuren en voeg dan ook de paprika blokjes toe. 

Breng het geheel op smaak met de tacokruiden en bak nog enkele minuten langer. Verdeel eerst een beetje ijsbergsla, dan gehakt, komkommerplakjes, tomaat en eventueel geraspte kaas. Maak de taco's af met de tacosaus. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.