Een makkelijk aardappelsalade recept, gemaakt met o.a. kwark en mayonaise. Een simpel bijgerecht voor bij de barbecue of lunch.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-07-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt ervoor kiezen om de aardappels te schillen en ze dan in hun geheel te koken. Je kunt ze ook in de schil koken en deze na het koken schillen.
Kook de aardappels gaar in ruim kokend water, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappels.
Giet ze af en laat ze vervolgens een beetje afkoelen, schil ze als je ze in de schil gekookt hebt en snijd in plakken. Pel de ui of sjalot en snijd deze fijn, snijd de verse bieslook ook fijn.
Maak een mengsel van mayonaise, kwark en fijngesneden ui of sjalot en bieslook in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout.
Zodra de plakjes aardappel volledig zijn afgekoeld meng je deze met het mayonaise mengsel en breng nogmaals op smaak indien nodig.
Deze salade is nog lekkerder als je deze minimaal enkele uren vooraf maakt. Dan kunnen de smaken volledig intrekken, maar dit is niet noodzakelijk, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.