Slagroomsoesjes met zeezout karamel
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Slagroomsoesjes met zeezout karamel

Deze slagroomsoesjes met zeezout karamel zijn nóg lekkerder dan de bekende soesjes. Je kunt het zeezout natuurlijk ook weglaten. Klaar binnen een uur.

Recept slagroomsoesjes met zeezout karamel
Slagroomsoesjes met zeezout karamel ingrediënten

Ingrediënten

20 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-05-2017, dit recept is voor 20 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm 200 ml melk en 165 gram boter in de middelgrote pan.

Voeg dan alle bloem in 1 keer toe en meng goed met een houten lepel. Laat het enkele minuten garen op middelhoog vuur, blijf roeren om aanbranden te voorkomen.

Het is belangrijk dat het soezenbeslag gaar is, anders zullen de soesjes plat blijven tijdens het bakken. Draai het vuur uit en laat het enkele minuten afkoelen.

Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het volledig is opgenomen in het beslag. Het beslag behoort dik, glad en glimmend te zijn.

Laat het beslag even afkoelen voor je deze in een spuitzak doet. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Slagroomsoesjes met zeezout karamel
Slagroomsoesjes met zeezout karamel

De slagroomsoesjes met zeezout karamel afmaken – 45 minuten

Spuit het soezenbeslag op de met bakpapier bekleedde ovenplaat. Je kunt elke vorm spuiten die je wilt, maar houdt er rekening mee dat ze in grootte zullen verdubbelen tijdens het bakken. Maak je vinger nat om de soesjes glad te strijken.

Bak de soesjes gaar in ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin zijn, afhankelijk van je oven. Tip: open de ovendeur niet te vroeg en snel, dan zullen de soesjes inzakken. Wacht hier dus even mee en open de ovendeur dan voorzichtig.

Laat ze even afkoelen en maak ondertussen de karamel. Zodra de suiker karamel is geworden, roer je er voorzichtig 1 theelepel zeezout en 100 ml room doorheen om er een karamelsaus van te maken.

Laat het vervolgens even afkoelen voor je de karamelsaus in de 2e spuitzak doet. Klop ondertussen de resterende 200 ml slagroom tot deze stijf is geworden en zoet deze met een eetlepel poedersuiker.

Schep de slagroom dan in de 3e spuitzak. Maak een gaatje onderin elke soes, bijvoorbeeld met een klein mesje.

Spuit er dan eerst een kern van karamel in en vul het dan verder met de geslagen room. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Slagroomsoesjes met zeezout karamel"
Florine zegt op 11-05-2017
Jezus, wat lekker! :O
Ohmydish zegt op 11-05-2017
Bedankt Florine ! Ze zijn inderdaad erg lekker :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.