Ingrediënten
- 350 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- snuf zout
- 60 gram koude boter
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 100 gram volle yoghurt
- 2 eieren
- 2 eetlepels grapefruit sap
- rasp van een halve grapefruit
- flinke handvol verse cranberries

Kookgerei
- Oven
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Keukenmachine of een grote kom + houten lepel als je met de hand mixt
- Deeghaak voor de keukenmachine
- Kleine kom
- Garde
- 2 lepels of een ijsschep
Voorbereiding — 10 minuten
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Snijd de harde boter in kleine blokjes. Voeg bloem, basterdsuiker, zout en de blokjes boter toe aan de kom van de keukenmachine. Bevestig de deeghaak en meng 5 minuten lang op de laagste stand, of totdat het deeg kruimelig wordt.
Breek de eieren open en voeg toe aan een kleine kom samen met de yoghurt en grapefruit sap en rasp en meng tot een glad mengsel. Voeg het ei-yoghurt mengsel toe aan de kom van de keukenmachine en meng tot een mooi deeg. Roer de cranberries erdoor.

Scones met cranberries en grapefruit afmaken — 10 minuten
Bedek een bakplaat met bakpapier. Bepaal hoe groot je de scones wil hebben en verdeel het beslag met een ijslepel of 2 lepels. Houdt er rekening mee dat hoe groter de scone is, des te langer het nodig heeft om te bakken.
Bak de scones in de voorverwarmde oven in 5 tot 10 minuten goudbruin, afhankelijk van de grootte van de scones. Serveer de scones eventueel met ongezoete opgeklopte room en/of lemon curd. Geniet ervan!

Geef een reactie