Sarma van snijbiet
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Sarma van snijbiet

Deze rolletjes komen je vast bekend voor, maar dan i.p.v. wijnbladeren zijn deze sarma van snijbiet gemaakt. Stiekem nóg veel lekkerder.

Recept sarma van snijbiet
Sarma van snijbiet ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique Pouw

Geplaatst op 14-06-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur

Sarma wordt vaak gemaakt van wijnbladeren, maar je kunt ook andere grote bladeren gebruiken zoals snijbiet.

Voorbereiding – 30 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Verwijder het steeltje van het pepertje en snijd deze fijn. Meng het gehakt met ui, munt, tijm, 3 eetlepels tomatenpuree en het fijngesneden pepertje. 

Was de rijst goed, laat uitlekken en meng deze ook door het gehaktmengsel. Breng de vulling op smaak met peper. Was de snijbiet bladeren en verwijder de harde stelen. Leg de stelen op de bodem van de pan, zo voorkom je dat de koolrolletjes aan de bodem kunnen gaan plakken of verbranden. 

Plaats de gewassen bladeren in een kom en schenk er kokend water op. Laat dit ongeveer 2 minuten staan en spoel de bladeren dan met stromend water tot ze volledig afgekoeld zijn. Plaats een blad op je snijplank met de brede kant naar beneden en vul deze dan met een lepel gehaktvulling. 

Vouw de zijkanten over de vulling heen en rol deze dan zo strak mogelijk op, net zoals je bij een loempia zou doen. Herhaal tot alle vulling is gebruikt en leg de rolletjes bovenop de stelen in de pan. 

Sarma van snijbiet vouwen
Sarma van snijbiet vouwen

Sarma van snijbiet afmaken – 30 minuten

Meng een eetlepel tomatenpuree met een flinke scheut zonnebloemolie en ongeveer 300 ml water. Schenk dit mengsel over de rolletjes en plaats een deksel op de pan. 

Laat het dan zachtjes garen tot de rijst gaar is, dit zal ongeveer een half uur duren. Je kunt dit controleren door 1 rolletje open te snijden. 

Sarma van snijbiet
Sarma van snijbiet

Serveer bijvoorbeeld met een salade, smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
4 reacties op "Sarma van snijbiet"
Ina van der Meulen zegt op 23-07-2019
heerlijk gerecht! mijn favoriete recept met snijbiet
Ohmydish zegt op 23-07-2019
Dankje Ina, helemaal met je eens! :)
Vio zegt op 24-10-2021
gebruik risottorijst, zout, tijm peper, gerookte paprikapoeder als kruiden, niet meer dan dat. 2-3 uien, fijn gesneden, kleine blokjes zuurkoolspek,1-2 lepels tomatenpasta. mengen, rollen. in de pan doen. sap maken van: 2-3 eetlepels ajvar, 150 ml tomatensap, 2 eetlepels ganzen vet, 500 ml water, 165 graden in de oven voor bijns 2 uur. Zachtjes in de oven afgedekt yu mmy!!!
Ohmydish zegt op 25-10-2021
Dat klinkt ook lekker Vio!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.