Deze rolletjes komen je vast bekend voor, maar dan i.p.v. wijnbladeren zijn deze sarma van snijbiet gemaakt. Stiekem nóg veel lekkerder.
Gemaakt door Véronique Pouw
Geplaatst op 14-06-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.
Bijgewerkt op: 26-04-2024
Sarma wordt vaak gemaakt van wijnbladeren, maar je kunt ook andere grote bladeren gebruiken zoals snijbiet.
Pel de ui en snijd deze fijn. Verwijder het steeltje van het pepertje en snijd deze fijn. Meng het gehakt met ui, munt, tijm, 3 eetlepels tomatenpuree en het fijngesneden pepertje.
Was de rijst goed, laat uitlekken en meng deze ook door het gehaktmengsel. Breng de vulling op smaak met peper. Was de snijbiet bladeren en verwijder de harde stelen. Leg de stelen op de bodem van de pan, zo voorkom je dat de koolrolletjes aan de bodem kunnen gaan plakken of verbranden.
Plaats de gewassen bladeren in een kom en schenk er kokend water op. Laat dit ongeveer 2 minuten staan en spoel de bladeren dan met stromend water tot ze volledig afgekoeld zijn. Plaats een blad op je snijplank met de brede kant naar beneden en vul deze dan met een lepel gehaktvulling.
Vouw de zijkanten over de vulling heen en rol deze dan zo strak mogelijk op, net zoals je bij een loempia zou doen. Herhaal tot alle vulling is gebruikt en leg de rolletjes bovenop de stelen in de pan.
Meng een eetlepel tomatenpuree met een flinke scheut zonnebloemolie en ongeveer 300 ml water. Schenk dit mengsel over de rolletjes en plaats een deksel op de pan.
Laat het dan zachtjes garen tot de rijst gaar is, dit zal ongeveer een half uur duren. Je kunt dit controleren door 1 rolletje open te snijden.
Serveer bijvoorbeeld met een salade, smakelijk!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.