Salade met gamba's, mango en mozzarella
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Salade met gamba's, mango en mozzarella

Ook al is het nog niet altijd mooi weer, een heerlijke salade met gamba's, mango en mozzarella kan altijd. Ben je ook zo'n salade liefhebber?

25 minuten
4 personen
Salade met gamba's, mango en mozzarella ingrediënten
Recept salade met gamba's, mango en mozzarella

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Maak eerst het recept voor de gemarineerde mini mozzarella bolletjes. Je kunt uiteraard ook mozzarella en olijfolie gebruiken i.p.v. olie uit de weckpot.

Ontdooi de gamba's, pel ze indien nodig en dep deze droog met keukenpapier.

Was de sla indien nodig en maak deze dan droog met behulp van de sla centrifuge. Schil de mango en snijd deze dan in stukjes.

Maak een snelle dressing door een scheut witte wijnazijn te mengen met peper, zout en olijfolie (uit de weckpot van de mozzarella) tot je de gewenste dikte hebt bereikt.

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze vervolgens grof. 

Salade met gamba's, mango en mozzarella
Salade met gamba's, mango en mozzarella

De salade met gamba's, mango en mozzarella afmaken – 10 minuten

Verdeel de sla, mozzarella en mango over 4 borden.

Verhit olijfolie (uit de weckpot) in een bakpan bak hierin de gamba's heel kort.

Voeg dan de rode peper toe en bak ze nog enkele minuten.

Breng de gamba's op smaak met peper en zout en verdeel de gebakken gamba's over de sla.

Maak de salade af met dressing, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
239.02 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
11.22 g
7.82 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.26 g
3.15 g
Eiwitten
32 g
Vezels
1.65 g
Natrium
381.63 mg
Mineralen
Ijzer
0.54 mg
Calcium
144.26 mg
Magnesium
12.58 mg
Kalium
12.58 mg
Fosfor
90.95 mg
Koper
0.11 mg
Zink
0.85 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
30.34 mg
Vitamine D
0.03 mg
Vitamine A
0.19 mg
Vitamine B1
0.05 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.06 mg
Vitamine B12
0.47 µg
Foliumzuur
24.86 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Salade met gamba's, mango en mozzarella"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.