Het beste aan de zomer is het fruit, zoveel lekker fruit. Met al dat zomerse fruit kun je deze heerlijke roze besjes en meringue taart maken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-07-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Plaats de roze besjes in een vergiet, was ze en haal ze allemaal van de takjes af. Vet de taartvorm in met boter en verwarm de oven voor op 190 graden.
Snijd 110 gram boter in blokjes en voeg toe aan de kom van de elektrische mixer. Voeg 110 gram suiker toe en meng op hoge snelheid tot een glad mengsel. Rasp de helft van de citroen en voeg dit samen met het zout en vanille extract toe.
Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, mix op hoge snelheid tot het wederom glad is. Gebruik een spatel om de bloem voorzichtig door het beslag te mengen. Schenk het beslag in de ingevette taartvorm.
Verdeel de schoongemaakte roze besjes gelijkmatig over het beslag, houdt enkele besjes apart voor het garneren, en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Je kunt makkelijk controleren of de taart gaar is door er met een prikker in te prikken. Als de prikker er schoon uit komt, is de taart gaar. Laat de taart afkoelen tot deze net koud genoeg is dat de meringue niet zal 'smelten'.
Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer. De makkelijkste manier om dit te doen is met keukenpapier en een paar druppels citroensap. Voeg de eiwitten toe en mix deze tot ze zachte pieken vertonen.
Voeg beetje bij beetje 150 gram suiker toe en blijf mengen op hoge snelheid. Voeg ook de rest van de citroenrasp en het citroensap toe. Zodra het eiwit klaar is, dat kun je zien aan de pieken die je dan kunt vormen, verdeel je het eiwit over de taart.
Gebruik een crème brulée brander om de bovenkant te karamelliseren en garneer, indien gewenst, met een paar extra roze besjes. Deze taart is het beste als hij nog vers is, want na een paar dagen kan de meringue gaan inzakken. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.