Roze besjes en meringue taart
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Roze besjes en meringue taart

Het beste aan de zomer is het fruit, zoveel lekker fruit. Met al dat zomerse fruit kun je deze heerlijke roze besjes en meringue taart maken!

50 minuten
12 personen
Roze besjes en meringue taart ingrediënten

Recept roze besjes en meringue taart

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-07-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
50 minuten

Voorbereiding – 40 minuten

Plaats de roze besjes in een vergiet, was ze en haal ze allemaal van de takjes af. Vet de taartvorm in met boter en verwarm de oven voor op 190 graden. 

Snijd 110 gram boter in blokjes en voeg toe aan de kom van de elektrische mixer. Voeg 110 gram suiker toe en meng op hoge snelheid tot een glad mengsel. Rasp de helft van de citroen en voeg dit samen met het zout en vanille extract toe. 

Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, mix op hoge snelheid tot het wederom glad is. Gebruik een spatel om de bloem voorzichtig door het beslag te mengen. Schenk het beslag in de ingevette taartvorm. 

Verdeel de schoongemaakte roze besjes gelijkmatig over het beslag, houdt enkele besjes apart voor het garneren, en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten. 

Je kunt makkelijk controleren of de taart gaar is door er met een prikker in te prikken. Als de prikker er schoon uit komt, is de taart gaar. Laat de taart afkoelen tot deze net koud genoeg is dat de meringue niet zal 'smelten'. 

Roze besjes en meringue taart
Roze besjes en meringue taart

Roze besjes en meringue taart afmaken – 10 minuten

Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer. De makkelijkste manier om dit te doen is met keukenpapier en een paar druppels citroensap. Voeg de eiwitten toe en mix deze tot ze zachte pieken vertonen. 

Voeg beetje bij beetje 150 gram suiker toe en blijf mengen op hoge snelheid. Voeg ook de rest van de citroenrasp en het citroensap toe. Zodra het eiwit klaar is, dat kun je zien aan de pieken die je dan kunt vormen, verdeel je het eiwit over de taart. 

Gebruik een crème brulée brander om de bovenkant te karamelliseren en garneer, indien gewenst, met een paar extra roze besjes. Deze taart is het beste als hij nog vers is, want na een paar dagen kan de meringue gaan inzakken. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
276.61 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
36.82 g
23.38 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
10.86 g
5.74 g
Eiwitten
6.14 g
Vezels
1.84 g
Natrium
70.41 mg
Mineralen
Ijzer
0.93 mg
Calcium
24.94 mg
Magnesium
9.69 mg
Kalium
9.69 mg
Fosfor
79.25 mg
Koper
0.1 mg
Zink
0.64 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
9.31 µg
Vitamines
Vitamine C
2.08 mg
Vitamine D
0.65 mg
Vitamine A
0.15 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.11 mg
Vitamine B6
0.11 mg
Vitamine B12
0.69 µg
Foliumzuur
26.31 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Roze besjes en meringue taart"
De Wolf zegt op 20-07-2016
hmmm ga deze dagen eens proberen . doei
Ohmydish zegt op 20-07-2016
Succes en smakelijk alvast, heerlijke verfrissende taart met dit weer!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.