Roze besjes en meringue taart

(3)

Het beste aan de zomer is het fruit, zoveel lekker fruit. Met al dat zomerse fruit kun je deze heerlijke roze besjes en meringue taart maken!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-07-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Roze besjes en meringue taart

Ingrediënten


  • 110 gram boter + extra om in te vetten
  • 260 gram suiker
  • snufje zout
  • 6 eieren (waarvan 3 enkel het eiwit nodig)
  • 1 citroen (rasp + sap)
  • theelepel vanille extract
  • 225 gram bloem
  • ongeveer 200 gram roze besjes

Kookgerei nodig


  • vergiet
  • siliconen kwast
  • taartvorm (24 cm)
  • oven
  • elektrische mixer
  • citrusrasp
  • siliconen spatel
  • houten prikker
  • keukenpapier
  • creme brulee brander

Roze besjes en meringue taart Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/roze-besjes-en-meringue-taart


Voorbereiding – 40 minuten

Plaats de roze besjes in een vergiet, was ze en haal ze allemaal van de takjes af. Vet de taartvorm in met boter en verwarm de oven voor op 190 graden. 

Snijd 110 gram boter in blokjes en voeg toe aan de kom van de elektrische mixer. Voeg 110 gram suiker toe en meng op hoge snelheid tot een glad mengsel. Rasp de helft van de citroen en voeg dit samen met het zout en vanille extract toe. 

Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, mix op hoge snelheid tot het wederom glad is. Gebruik een spatel om de bloem voorzichtig door het beslag te mengen. Schenk het beslag in de ingevette taartvorm. 

Verdeel de schoongemaakte roze besjes gelijkmatig over het beslag, houdt enkele besjes apart voor het garneren, en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten. 

Je kunt makkelijk controleren of de taart gaar is door er met een prikker in te prikken. Als de prikker er schoon uit komt, is de taart gaar. Laat de taart afkoelen tot deze net koud genoeg is dat de meringue niet zal 'smelten'. 

Roze besjes en meringue taart
Roze besjes en meringue taart

Roze besjes en meringue taart afmaken – 10 minuten

Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer. De makkelijkste manier om dit te doen is met keukenpapier en een paar druppels citroensap. Voeg de eiwitten toe en mix deze tot ze zachte pieken vertonen. 

Voeg beetje bij beetje 150 gram suiker toe en blijf mengen op hoge snelheid. Voeg ook de rest van de citroenrasp en het citroensap toe. Zodra het eiwit klaar is, dat kun je zien aan de pieken die je dan kunt vormen, verdeel je het eiwit over de taart. 

Gebruik een crème brulée brander om de bovenkant te karamelliseren en garneer, indien gewenst, met een paar extra roze besjes. Deze taart is het beste als hij nog vers is, want na een paar dagen kan de meringue gaan inzakken. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-07-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022


Waardeer dit recept!
3 stemmen

2 reacties op Roze besjes en meringue taart

De Wolf plaatste op 20-07-2016 om 12:23:42

hmmm ga deze dagen eens proberen .

doei

Ohmydish plaatste op 20-07-2016 om 12:33:34
Succes en smakelijk alvast, heerlijke verfrissende taart met dit weer!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.