Ohmydish.nl


Roze besjes en meringue taart

Het beste aan de zomer is het fruit, zoveel lekker fruit. Met al dat zomerse fruit kun je deze heerlijke roze besjes en meringue taart maken!

50 minuten 12 personen Taart en cake
Roze besjes en meringue taart

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 110 gram boter + extra om in te vetten
  • 260 gram suiker
  • snufje zout
  • 6 eieren (waarvan 3 enkel het eiwit nodig)
  • 1 citroen (rasp + sap)
  • theelepel vanille extract
  • 225 gram bloem
  • ongeveer 200 gram roze besjes
Roze besjes en meringue taart ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • vergiet
  • siliconen kwast
  • taartvorm (24 cm)
  • oven
  • elektrische mixer
  • citrusrasp
  • siliconen spatel
  • houten prikker
  • keukenpapier
  • creme brulee brander

Bereiden


50 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/roze-besjes-en-meringue-taart


Voorbereiding -- 40 minuten

Plaats de roze besjes in een vergiet, was ze en haal ze allemaal van de takjes af. Vet de taartvorm in met boter en verwarm de oven voor op 190 graden.

Snijd 110 gram boter in blokjes en voeg toe aan de kom van de elektrische mixer. Voeg 110 gram suiker toe en meng op hoge snelheid tot een glad mengsel. Rasp de helft van de citroen en voeg dit samen met het zout en vanille extract toe. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, mix op hoge snelheid tot het wederom glad is.

Gebruik een spatel om de bloem voorzichtig door het beslag te mengen. Schenk het beslag in de ingevette taartvorm.

Verdeel de schoongemaakte roze besjes gelijkmatig over het beslag, houdt enkele besjes apart voor het garneren, en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten. Je kunt makkelijk controleren of de taart gaar is door er met een prikker in te prikken. Als de prikker er schoon uit komt, is de taart gaar. Laat de taart afkoelen tot deze net koud genoeg is dat de meringue niet zal 'smelten'.

Roze besjes en meringue taart Roze besjes en meringue taart

Roze besjes en meringue taart afmaken -- 10 minuten

Ontvet de kom en garde van de elektrische mixer. De makkelijkste manier om dit te doen is met keukenpapier en een paar druppels citroensap. Voeg de eiwitten toe en mix deze tot ze zachte pieken vertonen. Voeg dan beetje bij beetje de 150 gram suiker toeĀ en blijf mengen op hoge snelheid. Voeg ook de rest van de citroenrasp en het citroensap toe. Zodra het eiwit klaar is, dat kun je zien aan de pieken die je dan kunt vormen, verdeel je het eiwit over de taart. Gebruik een creme brulee brander om de bovenkant te karamelliseren en garneer, indien gewenst, met een paar extra roze besjes. Deze taart is het beste als hij nog vers is, want na een paar dagen kan de meringue gaan inzakken. Geniet ervan!

Aangeraden producten (8)


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenuā€™s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Makkelijke pittige kip
Volgend recept →
Tartiflette

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!