Deze romige broccolisoep met gerookte kip is nog voller van smaak door toevoeging van kaas. Hartig, romig, zacht en zoutig. Perfect in balans!
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-broccolisoep-met-gerookte-kip
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze in blokjes, de soep zal gepureerd worden dus ze hoeven niet heel netjes gesneden te worden. Snijd dan ook de broccoli grof, als je ook de broccoli stronk wilt gebruiken dien je deze eerst te schillen. Snijd de gerookte kipfilet in zo dun mogelijke plakjes en zet opzij.
Verhit een beetje olie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan ook de grof gesneden broccoli toe en bak dit nog enkele minuten mee. Schenk er dan de kippenbouillon bij en breng aan de kook. Laat het zachtjes ongeveer 10 minuten koken, afhankelijk van de grootte van de broccoli stukken. Verhit ondertussen de boter in de andere pan en voeg zodra deze gesmolten is de bloem toe. Gaar dit zachtjes enkele minuten, je hebt nu een roux gecreëerd. Schenk er de melk bij en roer glad met een garde. Pureer de broccoli tot het glad mengsel. Roer de geraspte kaas bij het melk mengsel en schenk er dan een beetje van het broccoli mengsel bij. Roer steeds glad met een garde tot alles vermengd is. Breng op smaak met peper en zout en serveer de soep met gerookte kip. Garneer eventueel met peterselie en serveer de romige broccoli soep bijvoorbeeld met makkelijk zelfgemaakt brood, smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.