Je eigen brood maken is zóveel lekkerder, en die geur, mmm! Dit brood zonder kneden staat binnen 5 min. al te rijzen, dus het kost vooral wachttijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 28-10-2024
Dit deeg hoef je niet te kneden. Meng met een houten lepel de bloem met gist, suiker, zout en eventueel de pitjes. Meng er op het laatste het lauwwarme water bij.
Enkel omroeren is genoeg! Dek de kom af met huishoudfolie en laat het een uur rijzen op een warme plek. Je zult merken dat het deeg is verdubbeld.
Bekleed een springvorm of andere bakvorm met bakpapier. Vorm een bal van het gerezen deeg, leg dit op het bakpapier en bestuif het met een beetje bloem.
Laat het nogmaals even narijzen en verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden Celsius. Zet een klein bakje met water in de oven, zo zorg je ervoor dat het brood niet te droog zal worden.
Gebruik een scherp mes om de bovenkant lichtjes in te snijden. Om plakken te voorkomen kun je het mes nat maken. Bak het brood af in 35 minuten tijd.
Je kunt controleren of het brood gaar is, door erop te tikken. Als het brood hol klinkt, is het klaar. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.