Brood zonder kneden

(30)

Je eigen brood maken is zóveel lekkerder, en die geur, mmm! Dit brood zonder kneden staat binnen 5 min. al te rijzen, dus het kost vooral wachttijd. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-07-2023

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt
Brood zonder kneden

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram bloem
  • 5 gram zout
  • 1 zakje droge gist (7 gram)
  • snufje suiker
  • 200 ml lauwwarm water
  • optioneel: flinke hand pitten en zaden, zoals bijv. pompoen, zonnebloem pitten e.d.

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote kom
  • lepel
  • springvorm bekleed met bakpapier
  • scherp mes

Bereiding


Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/brood-zonder-kneden


Het brood zonder kneden maken – 1 uur en 45 minuten

Dit deeg hoef je niet te kneden. Meng met een houten lepel de bloem met gist, suiker, zout en eventueel de pitjes. Meng er op het laatste het lauwwarme water bij.

Enkel omroeren is genoeg! Dek de kom af met huishoudfolie en laat het een uur rijzen op een warme plek. Je zult merken dat het deeg is verdubbeld. 

Brood zonder kneden deeg
Brood zonder kneden deeg

Bekleed een springvorm of andere bakvorm met bakpapier. Vorm een bal van het gerezen deeg, leg dit op het bakpapier en bestuif het met een beetje bloem.

Laat het nogmaals even narijzen en verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden Celsius. Zet een klein bakje met water in de oven, zo zorg je ervoor dat het brood niet te droog zal worden.

Brood zonder kneden
Brood zonder kneden

Gebruik een scherp mes om de bovenkant lichtjes in te snijden. Om plakken te voorkomen kun je het mes nat maken. Bak het brood af in 35 minuten tijd.

Je kunt controleren of het brood gaar is, door erop te tikken. Als het brood hol klinkt, is het klaar. Geniet ervan!


Waardeer dit recept!
30 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.