Je eigen brood maken is zóveel lekkerder, en die geur, mmm! Dit brood zonder kneden staat binnen 5 min. al te rijzen, dus het kost vooral wachttijd.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/brood-zonder-kneden
Dit deeg hoef je niet te kneden. Meng met een houten lepel de bloem met gist, suiker, zout en eventueel de pitjes. Meng er op het laatste het lauwwarme water bij.
Enkel omroeren is genoeg! Dek de kom af met huishoudfolie en laat het een uur rijzen op een warme plek. Je zult merken dat het deeg is verdubbeld.
Bekleed een springvorm of andere bakvorm met bakpapier. Vorm een bal van het gerezen deeg, leg dit op het bakpapier en bestuif het met een beetje bloem.
Laat het nogmaals even narijzen en verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden Celsius. Zet een klein bakje met water in de oven, zo zorg je ervoor dat het brood niet te droog zal worden.
Gebruik een scherp mes om de bovenkant lichtjes in te snijden. Om plakken te voorkomen kun je het mes nat maken. Bak het brood af in 35 minuten tijd.
Je kunt controleren of het brood gaar is, door erop te tikken. Als het brood hol klinkt, is het klaar. Geniet ervan!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!