Romige avocado dip
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige avocado dip vegetarisch

Super makkelijke en snelle dip voor bij tortilla chips. Deze romige avocado dip is stiekem misschien nog wel lekkerder dan de bekende guacamole.

5 minuten
2 personen
Romige avocado dip ingrediënten

Recept romige avocado dip

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-10-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 5 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
0 minuten
Totale tijd
5 minuten

Romige avocado dip maken – 5 minuten

Snijd de avocado door de helft tot aan de pit, draai de avocado en haal de pit eruit. 

Haal de avocado uit de schil en pureer deze glad met een staafmixer of kleine blender. Voeg Griekse yoghurt, limoensap, knoflookpoeder en zout naar smaak toe.

Romige avocado dip
Romige avocado dip

Door het toevoegen van limoensap zal de avocado zijn groene kleur beter behouden, maar bewaar de dip niet te lang want dan zal deze alsnog bruin worden. Geniet ervan!

Tips!

Waar is een avocado dip lekker bij?

Deze snelle avocado dip is lekker bij tortilla chips, maar kan ook met brood, crackers of als dip met rauwe groenten net zoals bij hummus.

Wat is het verschil tussen avocado dip en guacamole?

Het grootste verschil zit 'm in de structuur. Een avocado dip is helemaal glad gepureerd terwijl een guacamole grover is. In een guacamole gaan doorgaans ook meer ingrediënten, zoals tomaat.

Hoe snijd je een avocado?

Snijd de avocado in de lengte rondom de pit en draai beide helften van elkaar af. Gebruik je koksmes om deze losjes in de pit te hakken en draai de pit er zo voorzichtig uit. 

Notitie: Gebruik nooit de punt van je mes om in de pit te prikken of langs de pit te snijden, dit is heel gevaarlijk omdat het mes zo snel bij het uitschieten in je hand terecht komt.

Nu kun je een lepel gebruiken om de avocado uit de schil te halen.

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
157.64 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
2.81 g
1.55 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.55 g
3.41 g
Eiwitten
2.58 g
Vezels
4.89 g
Natrium
1208.39 mg
Mineralen
Ijzer
0.39 mg
Calcium
22.13 mg
Magnesium
32.94 mg
Kalium
32.94 mg
Fosfor
37.79 mg
Koper
0.31 mg
Zink
0.52 mg
Jodium
0.5 µg
Selenium
0.22 µg
Vitamines
Vitamine C
4.83 mg
Vitamine D
0.02 mg
Vitamine A
3.92 mg
Vitamine B1
0.07 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.32 mg
Vitamine B12
0.05 µg
Foliumzuur
9.1 µg
Vitamine E
0.05 mg
Vitamine K
0.02 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Romige avocado dip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.