Romige avocado dip

(18)

Super makkelijke en snelle dip voor bij tortilla chips. Deze romige avocado dip is stiekem misschien nog wel lekkerder dan de bekende guacamole.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-10-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-04-2023

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Sauzen Calorieën 23 calorieën p.p.
Romige avocado dip

Ingrediënten


  • 1 avocado
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel limoensap
  • zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • koksmes
  • lepel
  • staafmixer of kleine blender

Romige avocado dip Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Sauzen Calorieën 23 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-avocado-dip


Romige avocado dip maken – 5 minuten

Snijd de avocado door de helft tot aan de pit, draai de avocado en haal de pit eruit. 

Haal de avocado uit de schil en pureer deze glad met een staafmixer of kleine blender. Voeg Griekse yoghurt, limoensap, knoflookpoeder en zout naar smaak toe.

Romige avocado dip
Romige avocado dip

Door het toevoegen van limoensap zal de avocado zijn groene kleur beter behouden, maar bewaar de dip niet te lang want dan zal deze alsnog bruin worden. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-10-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-04-2023


Waardeer dit recept!
18 stemmen

Romige avocado dip: Veel gestelde vragen

Waar is een avocado dip lekker bij?

Deze snelle avocado dip is lekker bij tortilla chips, maar kan ook met brood, crackers of als dip met rauwe groenten net zoals bij hummus.

Wat is het verschil tussen avocado dip en guacamole?

Het grootste verschil zit 'm in de structuur. Een avocado dip is helemaal glad gepureerd terwijl een guacamole grover is. In een guacamole gaan doorgaans ook meer ingrediënten, zoals tomaat.

Hoe snijd je een avocado?

Snijd de avocado in de lengte rondom de pit en draai beide helften van elkaar af. Gebruik je koksmes om deze losjes in de pit te hakken en draai de pit er zo voorzichtig uit. 

Notitie: Gebruik nooit de punt van je mes om in de pit te prikken of langs de pit te snijden, dit is heel gevaarlijk omdat het mes zo snel bij het uitschieten in je hand terecht komt.

Nu kun je een lepel gebruiken om de avocado uit de schil te halen.

0 reacties op Romige avocado dip

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.