Ohmydish.nl


Romige avocado dip

Super makkelijke en snelle dip voor bij tortilla chips. Deze romige avocado dip is stiekem misschien nog wel lekkerder dan de bekende guacamole.

5 minuten 2 personen Sauzen
Romige avocado dip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 avocado
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel limoensap
  • zout naar smaak
Romige avocado dip ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • koksmes
  • lepel
  • staafmixer of kleine blender

Bereiden


5 minuten 2 personen Sauzen

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-avocado-dip


Romige avocado dip maken – 5 minuten

Snijd de avocado door de helft tot aan de pit, draai de avocado en haal de pit eruit. 

Haal de avocado uit de schil en pureer deze glad met een staafmixer of kleine blender. Voeg Griekse yoghurt, limoensap, knoflookpoeder en zout naar smaak toe.

Romige avocado dip
Romige avocado dip

Door het toevoegen van limoensap zal de avocado zijn groene kleur beter behouden, maar bewaar de dip niet te lang want dan zal deze alsnog bruin worden.

Romige avocado dip: veelgestelde vragen

Waar is een avocado dip lekker bij?

Deze snelle avocado dip is lekker bij tortilla chips, maar kan ook met brood, crackers of als dip met rauwe groenten net zoals bij hummus.

Wat is het verschil tussen avocado dip en guacamole?

Het grootste verschil zit 'm in de structuur. Een avocado dip is helemaal glad gepureerd terwijl een guacamole grover is. In een guacamole gaan doorgaans ook meer ingrediënten, zoals tomaat.

Hoe snijd je een avocado?

Snijd de avocado in de lengte rondom de pit en draai beide helften van elkaar af. Gebruik je koksmes om deze losjes in de pit te hakken en draai de pit er zo voorzichtig uit. 

Notitie: Gebruik nooit de punt van je mes om in de pit te prikken of langs de pit te snijden, dit is heel gevaarlijk omdat het mes zo snel bij het uitschieten in je hand terecht komt.

Nu kun je een lepel gebruiken om de avocado uit de schil te halen.

Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Sex on the beach
Volgend recept →
Zwarte kip

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.