Heel erg makkelijk recept voor zelfgemaakte Mexicaanse guacamole. De lekkerste guacamole maak je zelf met maar 5 ingrediënten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd twee rijpe avocado's doormidden en rol deze zodat je om de pit heen snijdt. Haal de pit uit de avocado door je koksmes in de pit te tikken, en een kwartslag te draaien.
De pit blijft als het goed is aan het koksmes hangen. Gebruik een lepel om het vruchtvlees eruit te lepelen. Doe dit in een grote kom.
Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd de tomaten en rode peper zo fijn mogelijk. Je kunt voor een mildere versie de zaadlijsten van de rode peper verwijderen.
Meng nu alle ingrediënten goed samen in de grote kom, de avocado's, de tomaten, rode peper, 2 eetlepels rode wijnazijn en 9 eetlepels olijfolie. Als je hele rijpe avocado gebruikt is de guacamole smeuïg genoeg met iets minder olijfolie.
Plet de guacamole met een vork en serveer met een flinke hoeveelheid nacho chips. Deze makkelijk te maken guacamole is heerlijk om te eten tijdens het kijken van een film. Geniet ervan!
Hoe weet je of een avocado rijp is?
Een rijpe avocado is niet hard, maar ook niet te zacht. Om het zeker te weten kun je het stukje waar de steel zat verwijderen, is dit stukje groen dan is de avocado nog niet rijp. Wanneer dit stukje bruin is, zal de avocado al overrijp zijn. Een rijpe avocado wordt aangeduid door een helder gele kleur.
Hoe kun je guacamole het beste bewaren?
Avocado verkleurt snel naar een onsmakelijke donkere kleur. Om dit te voorkomen zit er iets zuurs in guacamole, soms is dit citroen of limoen maar het lekkerste is rode wijnazijn.
Dek de guacamole af met aluminiumfolie, dit voorkomt dat er licht bij zal komen. Door het licht zal de avocado namelijk ook sneller verkleuren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.