Rode zuurkoolstamppot
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rode zuurkoolstamppot

Deze rode zuurkoolstamppot kan het hele jaar gegeten worden door de frisse en knapperige zuurkool en appel. Extra lekker met een vleugje mosterd.

40 minuten
4 personen
Rode zuurkoolstamppot ingrediënten
Recept rode zuurkoolstamppot

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-05-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
25 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 25 minuten

Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappels gaar in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken.

Giet de zuurkool af om het vocht uit de verpakking te verwijderen. Je kunt ervoor kiezen om de zuurkool na 10 minuten toe te voegen om deze mee te koken.

De rode zuurkool is zachter van smaak en voor deze frissere zuurkoolstamppot soort is het niet meekoken lekkerder en frisser. 

Rode zuurkoolstamppot
Rode zuurkoolstamppot

De rode zuurkoolstamppot afmaken – 15 minuten

Bak de spekjes mooi krokant in een middelgrote bakpan. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in niet al te grote of kleine blokjes.

Giet de aardappels en eventueel de zuurkool af in het vergiet, plaats deze dan terug in de grote pan en stamp deze met de stamper. Maak de zuurkoolstamppot smeuïg met een flinke klont roomboter en een flinke scheut melk.

Je kunt zoveel of zo weinig toevoegen als je zelf wilt. Roer de spekjes en appel stukjes erdoorheen en breng op smaak met mosterd, peper en zout.

Wees voorzichtig met het zout, want de spekjes zijn ook al zout. Serveer eventueel met meer mosterd of piccalilly en bijvoorbeeld rookworst, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
494.84 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
55.61 g
10.68 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.73 g
7.85 g
Eiwitten
17.3 g
Vezels
11.41 g
Natrium
1722.87 mg
Mineralen
Ijzer
2.41 mg
Calcium
108.39 mg
Magnesium
75.43 mg
Kalium
75.43 mg
Fosfor
249.66 mg
Koper
0.42 mg
Zink
1.33 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
5.65 µg
Vitamines
Vitamine C
55.24 mg
Vitamine D
0.05 mg
Vitamine A
18.79 mg
Vitamine B1
0.33 mg
Vitamine B2
0.34 mg
Vitamine B6
0.97 mg
Vitamine B12
0.59 µg
Foliumzuur
38.35 µg
Vitamine E
0.45 mg
Vitamine K
3.24 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rode zuurkoolstamppot"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.