Deze rode zuurkoolstamppot kan het hele jaar gegeten worden door de frisse en knapperige zuurkool en appel. Extra lekker met een vleugje mosterd.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-zuurkoolstamppot
Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappels gaar in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken.
Giet de zuurkool af om het vocht uit de verpakking te verwijderen. Je kunt ervoor kiezen om de zuurkool na 10 minuten toe te voegen om deze mee te koken.
De rode zuurkool is zachter van smaak en voor deze frissere zuurkoolstamppot soort is het niet meekoken lekkerder en frisser.
Bak de spekjes mooi krokant in een middelgrote bakpan. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in niet al te grote of kleine blokjes.
Giet de aardappels en eventueel de zuurkool af in het vergiet, plaats deze dan terug in de grote pan en stamp deze met de stamper. Maak de zuurkoolstamppot smeuïg met een flinke klont roomboter en een flinke scheut melk.
Je kunt zoveel of zo weinig toevoegen als je zelf wilt. Roer de spekjes en appel stukjes erdoorheen en breng op smaak met mosterd, peper en zout.
Wees voorzichtig met het zout, want de spekjes zijn ook al zout. Serveer eventueel met meer mosterd of piccalilly en bijvoorbeeld rookworst, eet smakelijk!
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!