Ohmydish.nl


Rode zuurkoolstamppot

Deze rode zuurkoolstamppot kan het hele jaar gegeten worden door de frisse en knapperige zuurkool en appel. Extra lekker met een vleugje mosterd.

Rode zuurkoolstamppot
40 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Rode zuurkoolstamppot

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 400 gram rode zuurkool
  • 2 appels
  • 150 gram gerookte spekjes
  • 1 flinke theelepel mosterd (of meer als je minder pittige mosterd gebruikt)
  • een flinke klont roomboter
  • een flinke scheut melk
  • peper en zout naar smaak
Rode zuurkoolstamppot ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • grote pan
  • vergiet
  • aardappelstamper
  • middelgrote bakpan
  • snijplank & koksmes
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-zuurkoolstamppot


Voorbereiding -- 25 minuten

Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappels gaar in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken. Giet de zuurkool af om het vocht uit de verpakking te verwijderen. Je kunt ervoor kiezen om de zuurkool na 10 minuten toe te voegen om deze mee te koken. De rode zuurkool is zachter van smaak en voor deze frissere zuurkoolstamppot soort is het niet meekoken lekkerder en frisser.

Rode zuurkoolstamppot Rode zuurkoolstamppot

Rode zuurkoolstamppot afmaken -- 15 minuten

Bak de spekjes mooi krokant in een middelgrote bakpan. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in niet al te grote of kleine blokjes. Giet de aardappels en eventueel de zuurkool af in het vergiet, plaats deze dan terug in de grote pan en stamp deze met de stamper. Maak de zuurkoolstamppot smeuïg met een flinke klont roomboter en een flinke scheut melk. Je kunt zoveel of zo weinig toevoegen als je zelf wilt. Roer de spekjes en appel stukjes erdoorheen en breng op smaak met mosterd, peper en zout. Wees voorzichtig met het zout, want de spekjes zijn ook al zout.

Serveer eventueel met meer mosterd of piccalilly en bijvoorbeeld rookworst, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Krabsalade
Volgend recept →
Mini pizza hapjes

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.