Deze quiche met witlof en blauwe kaas bevat ontzettend veel smaken voor dé perfecte hartige taart. Kan gemaakt worden met of zonder spekjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-06-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-11-2024
Snijd de witlof door de helft en verwijder de harde kern. Verwarm een beetje boter in een grote bakpan en bak hierin de witlof enkele minuten. Verdeel de suiker over de gebakken witlof en bak dit nog kort mee tot de suiker gaat karameliseren.
Schenk dan het sinaasappelsap erbij en laat dit ongeveer 5 - 10 minuten indikken tot de witlof een beetje zachter is. Pel ondertussen de ui en snijd deze fijn. Bak de spekjes samen met de fijngesneden ui mooi krokant in enkele minuten in een kleine bakpan.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de taartvorm in met boter. Klop de eieren los samen met 300 ml room en breng op smaak met peper en zout. Voeg niet teveel zout toe omdat de kaas ook al zout is.
Bekleed de taartvorm met bladerdeeg en prik een paar gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel de spekjes en ui over de bodem en leg hier de witlof op.
Verdeel de blauwe kaas in kleine stukjes tussen de witlof en schenk hier het ei-room mengsel over.
Maak af met een beetje geraspte kaas en bak de quiche gaar in ongeveer 30 minuten. Exacte tijd is afhankelijk van je oven. Smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.