Ohmydish.nl


Quiche met witlof en blauwe kaas

Deze quiche met witlof en blauwe kaas bevat ontzettend veel smaken voor dé perfecte hartige taart. Kan gemaakt worden met of zonder spekjes.

Quiche met witlof en blauwe kaas
55 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Quiche met witlof en blauwe kaas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 groot vel bladerdeeg, of gebruik vierkantjes en plak deze zelf aan elkaar
  • 4 witlof stronken
  • klontje boter
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 3 eetlepels suiker
  • 200 gram spekjes
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 300 ml room
  • 100 gram blauwe kaas (wij gebruikten roquefort, maar gorgonzola kan bijv. ook)
  • handjevol geraspte kaas
  • peper en zout naar smaak
Quiche met witlof en blauwe kaas ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • kleine bakpan
  • oven
  • taartvorm
  • middelgrote kom
  • garde

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

55 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quiche-met-witlof-en-blauwe-kaas


Voorbereiding -- 20 minuten

Snijd de witlof door de helft en verwijder de harde kern. Verwarm een beetje boter in een grote bakpan en bak hierin de witlof enkele minuten. Verdeel de suiker over de gebakken witlof en bak dit nog kort mee tot de suiker gaat karameliseren. Schenk dan het sinaasappelsap erbij en laat dit ongeveer 5 - 10 minuten indikken tot de witlof een beetje zachter is.

Pel ondertussen de ui en snijd deze fijn. Bak de spekjes samen met de fijngesneden ui mooi krokant in enkele minuten in een kleine bakpan. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de taartvorm in met boter.

Klop de eieren los samen met 300 ml room en breng op smaak met peper en zout. Voeg niet teveel zout toe omdat de kaas ook al zout is.

Quiche met witlof en blauwe kaas Quiche met witlof en blauwe kaas

Quiche met witlof en blauwe kaas afmaken -- 35 minuten

Bekleed de taartvorm met bladerdeeg en prik een paar gaatjes in the bodem met een vork. Verdeel de spekjes en ui over de bodem en leg hier de witlof op. Verdeel de blauwe kaas in kleine stukjes tussen de witlof en schenk hier het ei-room mengsel over. Maak af met een beetje geraspte kaas en bak de quiche gaar in ongeveer 30 minuten. Exacte tijd is afhankelijk van je oven. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
← Vorig recept
Pasta primavera
Volgend recept →
Eiercurry

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.