Quiche met prei en geitenkaas

(5)

Een quiche met prei en geitenkaas kan gemaakt worden met een zelfgemaakte taartbodem of kant-en-klaar bladerdeeg. Boordevol kaas en voor de liefhebbers een plakje spek, maar deze quiche kan ook makkelijk vegetarisch blijven.

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Quiche met prei en geitenkaas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 280 gram bloem
  • 1/2 theelepel suiker
  • theelepel zout
  • 140 gram koude boter + extra boter om in te vetten
  • 4 eetlepels ijskoud water
  • 2 preien
  • 2 eieren
  • 300 ml room
  • 1 geitenkaas (180 gram)
  • peper en zout naar smaak
  • klein handje geraspte kaas
  • optioneel: paar plakjes spek
Quiche met prei en geitenkaas Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • oven
  • ronde taartvorm
  • siliconen kwast
  • deegroller
  • bakpapier
  • blindbakbonen
  • snijplank & koksmes
  • vergiet
  • middelgrote kom
  • garde

Bereiding


Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quiche-met-prei-en-geitenkaas


Voorbereiding – 30 minuten + wachttijd

Start met de taartbodem. Meng bloem, zout en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe terwijl je mengt.

Het deeg zal er kruimelig uitzien, voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe. Tot het een deegbal wordt, pak deze dan in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de taartvorm in met boter en bestuif je aanrecht en deegroller met bloem. Rol het deeg uit en bekleed er dan de vorm mee.

Verwijder het overtollige deeg en leg een vel bakpapier bovenop de taartbodem.

Bedek deze vervolgens met blindbakbonen en bak de bodem dan gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten, of totdat deze mooi goudbruin is geworden. 

Quiche met prei en geitenkaas
Quiche met prei en geitenkaas

Quiche met prei en geitenkaas afmaken – 35 minuten

Verwijder ondertussen de buitenste bladeren, het groene gedeelte en het uiteinde  van de prei. Snijd de prei in stukken van ongeveer 1 cm, plaats de stukken prei in een vergiet en was deze dan.

Laat deze in het vergiet uitlekken. Meng de eieren met room en breng op smaak met peper en zout. Snijd de helft van de geitenkaas in plakken en verkruimel de andere helft.

Verwijder de blindbakbonen en het bakpapier. Plaats de prei op de taartbodem en verkruimel de geitenkaas tussen de prei rolletjes. Schenk het roommengsel op de taartbodem.

Plaats de geitenkaas plakken bovenop de prei en eventueel ook plakjes spek. Maak de quiche af met een beetje geraspte kaas en bak deze dan mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten.

De exacte baktijd is afhankelijk van je oven. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

5 stemmen

Quiche met prei en geitenkaas: Veel gestelde vragen

Hoe lang kan ik de quiche met prei en geitenkaas bewaren?

Afgedekt in de koelkast kun je deze quiche tot 2 dagen lang bewaren. Dek af met aluminiumfolie en verwarm op 150 graden Celsius in de oven.

Kan ik andere soort kaas gebruiken?

Deze quiche is ook heel erg lekker met bijvoorbeeld blauwschimmelkaas of reblochon.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.