Ohmydish.nl


Quiche met prei en geitenkaas

Een quiche met prei en geitenkaas kan gemaakt worden met een zelfgemaakte taartbodem of kant-en-klaar bladerdeeg. Boordevol kaas en voor de liefhebbers een plakje spek, maar deze quiche kan ook makkelijk vegetarisch blijven.

Quiche met prei en geitenkaas
1 uur 5 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Quiche met prei en geitenkaas

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 280 gram bloem
  • 1/2 theelepel suiker
  • theelepel zout
  • 140 gram koude boter + extra boter om in te vetten
  • 4 eetlepels ijskoud water
  • 2 preien
  • 2 eieren
  • 300 ml room
  • 1 geitenkaas (180 gram)
  • peper en zout naar smaak
  • klein handje geraspte kaas
  • optioneel: paar plakjes spek
Quiche met prei en geitenkaas ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • oven
  • ronde taartvorm
  • siliconen kwast
  • deegroller
  • bakpapier
  • blindbakbonen
  • snijplank & koksmes
  • vergiet
  • middelgrote kom
  • garde

Bereiden

1 uur 5 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quiche-met-prei-en-geitenkaas


Voorbereiding -- 30 minuten + wachttijd

Start met de taartbodem. Meng bloem, zout en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe terwijl je mengt. Het deeg zal er kruimelig uitzien, voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe. Tot het een deegbal wordt, pak deze dan in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de taartvorm in met boter en bestuif je aanrecht en deegroller met bloem. Rol het deeg uit en bekleed er dan de vorm mee. Verwijder het overtollige deeg en leg een vel bakpapier bovenop de taartbodem. Bedek deze vervolgens met blindbakbonen en bak de bodem dan gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten, of totdat deze mooi goudbruin is geworden.

Quiche met prei en geitenkaas Quiche met prei en geitenkaas

Quiche met prei en geitenkaas afmaken -- 35 minuten

Verwijder ondertussen de buitenste bladeren, het groene gedeelte en het uiteinde  van de prei. Snijd de prei in stukken van ongeveer 1 cm, plaats de stukken prei in een vergiet en was deze dan. Laat deze in het vergiet uitlekken.

Meng de eieren met room en breng op smaak met peper en zout. Snijd de helft van de geitenkaas in plakken en verkruimel de andere helft. Verwijder de blindbakbonen en het bakpapier. Plaats de prei op de taartbodem en verkruimel de geitenkaas tussen de prei rolletjes. Schenk het roommengsel op de taartbodem. Plaats de geitenkaas plakken bovenop de prei en eventueel ook plakjes spek. Maak de quiche af met een beetje geraspte kaas en bak deze dan mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten. Exacte tijd is afhankelijk van je oven. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.