Quiche met prei en geitenkaas
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Quiche met prei en geitenkaas

Een quiche met prei en geitenkaas kan gemaakt worden met een zelfgemaakte taartbodem of kant-en-klaar bladerdeeg. Boordevol kaas en voor de liefhebbers een plakje spek, maar deze quiche kan ook makkelijk vegetarisch blijven.

1 uur 5 minuten
4 personen
Quiche met prei en geitenkaas ingrediënten

Recept quiche met prei en geitenkaas

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
1 uur 5 minuten

Voorbereiding – 30 minuten + wachttijd

Start met de taartbodem. Meng bloem, zout en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe terwijl je mengt.

Het deeg zal er kruimelig uitzien, voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe. Tot het een deegbal wordt, pak deze dan in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de taartvorm in met boter en bestuif je aanrecht en deegroller met bloem. Rol het deeg uit en bekleed er dan de vorm mee.

Verwijder het overtollige deeg en leg een vel bakpapier bovenop de taartbodem.

Bedek deze vervolgens met blindbakbonen en bak de bodem dan gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten, of totdat deze mooi goudbruin is geworden. 

Quiche met prei en geitenkaas
Quiche met prei en geitenkaas

Quiche met prei en geitenkaas afmaken – 35 minuten

Verwijder ondertussen de buitenste bladeren, het groene gedeelte en het uiteinde  van de prei. Snijd de prei in stukken van ongeveer 1 cm, plaats de stukken prei in een vergiet en was deze dan.

Laat deze in het vergiet uitlekken. Meng de eieren met room en breng op smaak met peper en zout. Snijd de helft van de geitenkaas in plakken en verkruimel de andere helft.

Verwijder de blindbakbonen en het bakpapier. Plaats de prei op de taartbodem en verkruimel de geitenkaas tussen de prei rolletjes. Schenk het roommengsel op de taartbodem.

Plaats de geitenkaas plakken bovenop de prei en eventueel ook plakjes spek. Maak de quiche af met een beetje geraspte kaas en bak deze dan mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten.

De exacte baktijd is afhankelijk van je oven. Eet smakelijk!

Tips!

Hoe lang kan ik de quiche met prei en geitenkaas bewaren?

Afgedekt in de koelkast kun je deze quiche tot 2 dagen lang bewaren. Dek af met aluminiumfolie en verwarm op 150 graden Celsius in de oven.

Kan ik andere soort kaas gebruiken?

Deze quiche is ook heel erg lekker met bijvoorbeeld blauwschimmelkaas of reblochon.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
976.01 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
55.69 g
4.68 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
72.24 g
42.48 g
Eiwitten
23.7 g
Vezels
4.11 g
Natrium
1247.78 mg
Mineralen
Ijzer
1.85 mg
Calcium
310.11 mg
Magnesium
49.44 mg
Kalium
49.44 mg
Fosfor
369.21 mg
Koper
0.45 mg
Zink
2.38 mg
Jodium
11.02 µg
Selenium
9.23 µg
Vitamines
Vitamine C
7.15 mg
Vitamine D
1.9 mg
Vitamine A
0.83 mg
Vitamine B1
0.21 mg
Vitamine B2
0.47 mg
Vitamine B6
0.48 mg
Vitamine B12
1.24 µg
Foliumzuur
83.12 µg
Vitamine E
0.41 mg
Vitamine K
2.94 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Quiche met prei en geitenkaas"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.