Ohmydish.nl


Pittige couscous met gehaktballetjes en pompoen

Een heerlijke doordeweekse maaltijd gemaakt in één pan. Deze pittige couscous met gehaktballetjes en pompoen is een echte smaakexplosie.

Pittige couscous met gehaktballetjes en pompoen
1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Pittige couscous met gehaktballetjes en pompoen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram couscous
  • 1 kleine pompoen
  • 1/4e savooie kool
  • 350 gram gehakt
  • 1 ei
  • handvol paneermeel
  • peper en zout naar smaak
  • 1 limoen (rasp + sap)
  • 2 sjalotjes
  • 2 grote knoflooktenen
  • 1 klein rood pepertjes
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 0,5 liter rundvlees bouillon
  • olijfolie
  • handvol peterselie
Pittige couscous met gehaktballetjes en pompoen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • kleine kom
  • 2 middelgrote kommen
  • grote bakpan
  • huishoudfolie
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pittige-couscous-met-gehaktballetjes-en-pompoen


Voorbereiding -- 30 minuten

Schil de pompoen en verwijder de pitten, dit kun je het makkelijkste doen met een lepel. Snijd de pompoen in blokjes en zet opzij. Was indien nodig de savooie kool en snijd deze in repen.

Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper voor een mildere versie en snijd de peper zo fijn mogelijk. Maak een mengsel van de fijngesneden sjalotjes, knoflook, rode peper, het sap en rasp van een limoen, gemalen komijn en paprikapoeder.

Meng het gehakt, een ei, peper en zout. Meng er dan een handvol paneermeel bij, tot je mooie gehaktballetjes kunt vormen. Maak kleine gehaktballen met je handen en leg deze opzij.

Pittige couscous met gehaktballetjes en pompoen Pittige couscous met gehaktballetjes en pompoen

Pittige couscous met gehaktballetjes en pompoen afmaken -- 30 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de gehaktballetjes enkele minuten. Voeg de pompoen blokjes toe en bak nog enkele minuten langer.

Breng ondertussen de halve liter runderbouillon aan de kook. Meng de couscous in een kom met een beetje olijfolie, peper en zout en schenk hier de hete bouillon bij. Dek af met huishoudfolie en laat dit enkele minuten staan, roer ondertussen een keer goed door.

Voeg de savooie kool toe aan de gehaktballetjes en bak dit nog enkele minuten langer. Zodra de pompoen zacht begint te worden kun je het sjalot-knoflook mengsel toevoegen en nog kort meebakken. De exacte tijd is afhankelijk van de soort pompoen en grootte van de blokjes. Als de pompoen te hard blijft, kun je het beste een laagje water toevoegen. Door het water dat verdampt zal de pompoen sneller garen.

Ondertussen heeft de couscous de runderbouillon volledig opgenomen, roer de couscous even door en voeg deze dan toe aan de grote bakpan. Breng indien nodig op smaak met meer peper, zout, komijn en paprikapoeder. Garneer eventueel met gehakte peterselie, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Truffade
Volgend recept →
Ossobuco van kalkoen

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.