Een heerlijke doordeweekse maaltijd gemaakt in één pan. Deze pittige couscous met gehaktballetjes en pompoen is een echte smaakexplosie.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de pompoen en verwijder de pitten, dit kun je het makkelijkste doen met een lepel.
Snijd de pompoen in blokjes en zet opzij. Was indien nodig de savooie kool en snijd deze in repen.
Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper voor een mildere versie en snijd de peper zo fijn mogelijk.
Maak een mengsel van de fijngesneden sjalotjes, knoflook, rode peper, het sap en rasp van een limoen, gemalen komijn en paprikapoeder.
Meng het gehakt, een ei, peper en zout. Meng er dan een handvol paneermeel bij, tot je mooie gehaktballetjes kunt vormen. Maak kleine gehaktballen met je handen en leg deze opzij.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de gehaktballetjes enkele minuten.
Voeg de pompoen blokjes toe en bak nog enkele minuten langer. Breng ondertussen de halve liter runderbouillon aan de kook.
Meng de couscous in een kom met een beetje olijfolie, peper en zout en schenk hier de hete bouillon bij.
Dek af met huishoudfolie en laat dit enkele minuten staan, roer ondertussen een keer goed door.
Voeg de savooie kool toe aan de gehaktballetjes en bak dit nog enkele minuten langer.
Zodra de pompoen zacht begint te worden kun je het sjalot-knoflook mengsel toevoegen en nog kort meebakken. De exacte tijd is afhankelijk van de soort pompoen en grootte van de blokjes.
Als de pompoen te hard blijft, kun je het beste een laagje water toevoegen. Door het water dat verdampt zal de pompoen sneller garen.
Ondertussen heeft de couscous de runderbouillon volledig opgenomen, roer de couscous even door en voeg deze dan toe aan de grote bakpan.
Breng indien nodig op smaak met meer peper, zout, komijn en paprikapoeder. Garneer eventueel met gehakte peterselie, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.