Pavlova met kweepeer en rode port is een heerlijk herfst gebak. Een krokante buitenkant en een zachte binnenkant, met zoete kweeperen en tijm.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-09-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Bereid een bakplaat voor met bakpapier.
Tip: mocht je een ronde pavlova willen kun je een cirkel tekenen op het bakpapier en draai het bakpapier dan om.
Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een keukenpapiertje.
Voeg dan de eiwitten toe aan de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan. Voeg dan beetje bij beetje 200 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is.
Voeg een snufje zout, vanilla extract en een eetlepel maizena toe. Schep het eiwit op de bakplaat, niet te plat drukken, en bak ongeveer 1 uur lang in de voorverwarmde oven.
Tijd is afhankelijk van je oven, de pavlova is goed als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht. In principe is het dus een grote meringue met een zachte binnenkant.
Maak terwijl de pavlova in de oven staat de kweepeer in rode port. Schil hiervoor de kweeperen, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
Voeg de stukjes samen met rode port, suiker en een paar takjes tijm toe aan een middelgrote pan.
Rasp de schil van de halve citroen en pers het sap van de halve citroen en voeg dit toe aan de pan.
Verwarm dit en stoof het ongeveer een half uur, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de kweepeer stukjes.
Laat het geheel inkoken tot een siroop. Als het te lang duurt, kun je eventueel de kweepeer stukjes uit het vocht halen zodat ze niet kapot koken.
Nadat de siroop dik genoeg is, voeg je de stukjes kweepeer weer opnieuw toe.
Laat de kweeperen in siroop en de pavlova afkoelen. Serveer eventueel met extra tijm, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.