Ohmydish.nl


Pavlova met kweepeer en rode port

Pavlova met kweepeer en rode port is een heerlijk herfst gebak. Een krokante buitenkant en een zachte binnenkant, met zoete kweeperen en tijm.

1 uur 20 minuten 8 personen Toetjes
Pavlova met kweepeer en rode port

Ingredi├źnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • snufje zout
  • eetlepel vanille extract
  • eetlepel maizena
  • 3 kweeperen
  • 200 ml rode port
  • 80 gram suiker
  • rasp en sap van een halve citroen
  • paar takjes verse tijm
Pavlova met kweepeer en rode port ingredi├źnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • keukenpapier
  • siliconen spatel
  • bakplaat met bakpapier

Bereiden


1 uur 20 minuten 8 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pavlova-met-kweepeer-en-rode-port


Voorbereiding -- 1 uur en 10 minuten

Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Bereid een bakplaat voor met bakpapier, mocht je een ronde pavlova willen kun je een cirkel tekenen op het bakpapier (en draai het bakpapier dan om).

Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een keukenpapiertje. Voeg dan de eiwitten toe aan de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan. Voeg dan beetje bij beetje 200 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Voeg een snufje zout, vanilla extract en een eetlepel maizena toe. Schep het eiwit op de bakplaat, niet te plat drukken, en bak ongeveer 1 uur lang in de voorverwarmde oven. Tijd is afhankelijk van je oven, de pavlova is goed als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht. In principe is het dus een grote meringue met een zachte binnenkant.

Pavlova met kweepeer en rode port Pavlova met kweepeer en rode port

Pavlova met kweepeer en rode port afmaken -- 10 minuten

Maak terwijl de pavlova in de oven staat de kweepeer in rode port. Schil hiervoor de kweeperen, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Voeg de stukjes samen met rode port, suiker en een paar takjes tijm toe aan een middelgrote pan. Rasp de schil van de halve citroen en pers het sap van de halve citroen en voeg dit toe aan de pan. Verwarm dit en stoof het ongeveer een half uur, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de kweepeer stukjes. Laat het geheel inkoken tot een siroop. Als het te lang duurt, kun je eventueel de kweepeer stukjes uit het vocht halen zodat ze niet kapot koken. Nadat de siroop dik genoeg is, voeg je de stukjes kweepeer weer opnieuw toe.

Laat de kweeperen in siroop en de pavlova afkoelen. Serveer eventueel met extra tijm, geniet ervan!

Aangeraden producten (4)


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenuÔÇÖs samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Ingemaakte rode bieten
Volgend recept →
Pruimenvlaai

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.